SOLUTRANS 2021: een editie waar innovatie centraal staat voor een verantwoorde transportsector

Verschenen: 23 september 2021

SOLUTRANS, de grootste beurs ter wereld voor industriële en stedelijke voertuigen, vindt plaats van 16 tot 20 november 2021 in Lyon Eurexpo. Dit unieke internationale evenement rond innovatie en informatie in de transportsector zal in 2021 ongetwijfeld voor velen een blij weerzien zijn.

Als vector van innovaties zal SOLUTRANS met name het accent leggen op de energietransitie, de elektrificatie van voertuigen en infrastructuren, connectiviteit, maar ook de diensten van morgen voor de transportbedrijven.

Daarom zal er op de beurs in Lyon een nieuwe expohal (Hall 1) zijn, die SOLUTRANS 4.0 werd gedoopt, om te beantwoorden aan de groeiende vraag van exposanten en bezoekers naar innovatie, én een nieuwe demonstratiezone buiten, “Piste d’Essai – Test Track by SOLUTRANS” genoemd, om tijdens de hele duur van de beurs innovatieve apparatuur en systemen in actie te zien en ook persoonlijk te kunnen ontdekken.

SOLUTRANS 4.0: een bron van innovaties om te beantwoorden aan de uitdagingen van morgen en aan de verwachtingen van de transportbedrijven

Vandaag wordt de sector van de industriële voertuigen geconfronteerd met enorme uitdagingen (energietransitie, artificiële intelligentie, cyberveiligheid, recycling enz.), maar ook met sectorspecifieke, maar ook transversale problemen, die worden gekenmerkt door een grote diversiteit van spelers en beroepen.

SOLUTRANS 4.0 zal focussen op de transformatie binnen de sector en zal baanbrekende innovaties voorstellen, alsook de nieuwe spelers van de sector, in alle gebieden, van engineering over ICT- oplossingen tot industrie. In deze ruimte zal SOLUTRANS alle nieuwe spelers samenbrengen (bedrijven die digitale of geconnecteerde oplossingen, nieuwe motorisaties en technologieën, energietransities aanbieden, en ook uitgevers van software of informatiesystemen) en zo bijdragen aan de lancering van nieuwe oplossingen om de beroepsactiviteit van de sector te optimaliseren.

Er zijn al meer dan 70 partners die bezig zijn met innovatie ingeschreven zoals:
– Energieleveranciers en infrastructuurprofessionals om een overzicht te geven over de nieuwste energieën en om professionals te begeleiden bij hun keuzes;

– Specialisten in brandstofmanagement om het verbruik te verlagen;
– Informaticabedrijven en bevrachtingsbeurzen om innovatieve digitale oplossingen voor te stellen voor de exploitatie en het beheer van fleets.

Zullen ook aanwezig zijn: AFTRAL, Altens, Alx Technologies, B2P Web, Chereau, ENI, Mesure Process, Piusi, Proviridis, Symbio, Tokheim, TotalEnergies… En ook de beroepsorganisaties FNTR, OTRE en TLF.

“Piste d’Essai Test Track by SOLUTRANS”: innovatieve systemen in actie

De testtrack trekt elke editie gemiddeld meer dan 2000 professionals aan, van wie 88 % erg tevreden waren in 2019.
Dit jaar stelt SOLUTRANS, in samenwerking met TotalEnergies, een volledig nieuwe en nog grotere testzone voor om te beantwoorden aan de vraag van bezoekers en constructeurs van industriële voertuigen en bedrijfsvoertuigen. De piste wordt aangevuld met een semistedelijk parcours van 25 km rond het park voor tests in real life.
De exposanten zullen, in real life, meer voertuigen met “nieuwe energieën” (gas, hybride, elektrisch, brandstofcel…) voorstellen aan de vele professionals die hun aanbod willen “zien en uittesten”.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This