SOLUTRANS 2023: EEN INNOVATIEVE EDITIE OM HET TRANSPORT KOOLSTOFVRIJ TE MAKEN

Verschenen: 18 oktober 2023

De 17de editie van SOLUTRANS, die van 21 tot 25 november 2023 wordt gehouden in Lyon Eurexpo, belooft een strategisch evenement te worden voor alle spelers in de goederentransportsector. De beurs is al sinds juni volgeboekt en brengt ’s werelds grootste spelers samen. SOLUTRANS, uitgegroeid tot het grootste Europese evenement in de transportsector, bevestigt zijn essentiële rol in de energietransitie van de mobiliteit. De beurs wil mobiliseren rond de leidraad: “Hoe de VI-VU-industrie integreren in een koolstofvrije sector?”

EEN BEURS WAARVAN DE INTERNATIONALE REPUTATIE WORDT GECONSOLIDEERD

Met bijna 27% van de internationale exposanten die tot nu ingeschreven zijn, bevestigt de beurs haar gevestigde internationale invloed. Een twintigtal Europese landen, waaronder Italië, Duitsland, Turkije, Nederland, Polen, Spanje, België, het Verenigd Koninkrijk… zullen aanwezig zijn. Daarnaast komt SOLUTRANS Digital Show, een unieke virtuele ervaring en reflectie van Solutrans, terug voor een 2de editie na een succesvolle lancering in 2021. Het biedt internetbezoekers, ongeacht hun geografisch locatie en het tijdstip waarop ze verbinding maken, de mogelijkheid om zich via een interactieve ruimte onder te dompelen in SOLUTRANS. Ze kunnen de stands van de exposanten bezoeken, hun nieuwe producten ontdekken, contact met hen opnemen, maar hebben ook op afstand toegang tot de replays van de conferenties.

ALTERNATIEVE ENERGIE BEGRIJPEN

Het koolstofvrij maken van het transport is een grote uitdaging en vereist innovatieve oplossingen. Geconfronteerd met de evolutie van de Europese normen, focust de FFC, organisator van het evenement, op opleiding en duidelijkheid voor professionals die soms in de war zijn.

SOLUTRANS 2023 zal alternatieve energieën belichten in de context van het pakket Fit for 55 van de Europese Unie. Het beperken van de uitstoot van broeikasgassen is cruciaal en meerdere technologieën zullen naast elkaar bestaan. De VIsion’AIR-studie zal worden bekendgemaakt en biedt een onafhankelijk perspectief op de toekomst van energiebronnen voor het transport. De geplande conferenties zullen het hebben over gas, elektriciteit, biobrandstoffen en retrofitting, die oplossingen bieden voor een schonere mobiliteit.

Tenslotte heeft SOLUTRANS ervoor gekozen om zijn aanbod te organiseren rond drie fundamentele fasen in het parcours van een klant: workshops over alternatieve energieën, een testdorp om de nieuwe voertuigen te leren kennen en de kwaliteit ervan te begrijpen, en een ruimte gewijd aan banken en verzekeringen om uit te vinden hoe ze te financieren en te verzekeren.

DE STEDELIJKE LOGISTIEKE MODELLEN VAN MORGEN BEGRIJPEN

Tegelijkertijd zal SOLUTRANS 2023 de toekomst van de stadslogistiek onderzoeken, die wordt geconfronteerd met toenemende toegangsbeperkingen in stadscentra met de komst van LEZ (Lage emissiezones). Voor het eerst komt er een bakfietsruimte in het midden van hal 1. De elektrische bakfiets zal zich ontpoppen als een snelle en milieuvriendelijke oplossing voor de laatste leveringskilometers. Deze aanpak vermindert het brandstofverbruik, de emissies en het lawaai en helpt het verkeer in de stadscentra te ontlasten. Een vijftiental stands bieden de oplossingen voor deze laatste-meterlevering aan. Op een indoor testbaan kunnen bakfietsen getest worden in verschillende stadsomgevingen.

 

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This