SOLUTRANS I-NNOVATION AWARDS – DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND

Verschenen: 8 juli 2021

SOLUTRANS plaatst innovatie centraal met de organisatie van de I-nnovation AWARDS (vroeger de Prix de l’innovation). Deze prijzen bekronen producten en oplossingen van exposanten van SOLUTRANS die opmerkelijke innovaties zijn en de prestaties van een voertuig met carrosserie of van een onderneming verbeteren.

Exposanten van vakbeurs SOLUTRANS kunnen zich tot 25 oktober online, in een aparte zone op de website van de beurs, kandidaat stellen.

De I-nnovation AWARDS worden sinds 2019 uitgereikt en georganiseerd door FFC in een vernieuwd formaat met een nieuwe grafische identiteit, aangepaste toekenningscriteria, een grotere jury. Deze jury bestaat uit technische verantwoordelijken van de constructeurs van IV, erkende professionals uit de sector (partnerfederaties van Transport, concurrentiepools …) en gespecialiseerde journalisten. Bovendien zijn de nieuwe awards uniek en van de hand van een kunstenaar.

De I-nnovation AWARDS 2021 tellen 11 prijzen:-  3 prijzen (Goud, Zilver en Brons) in de categorie Carrosseriebouwers;

–  3 prijzen (Goud Zilver en Brons) in de categorie Uitrusting;

–  1 speciale prijs Joseph LIBNER in elke categorie als bekroning van een innovatie met een bijzondere ecologische dimensie;

–  3 nieuwe Digital AWARD-prijzen, voor een laureaat in de categorie “Software” en “Connectiviteitsoplossingen”. De jury kent ook een “Speciale Prijs” toe. Om de laureaten een maximale zichtbaarheid te bieden, worden de resultaten bekendgemaakt op een uitzonderlijk avondfeest op een mythische locatie, het Groupama Stadium in Lyon. De I-nnovation AWARDS bekronen opkomende technologieën in de sector en weerspiegelen de knowhow, competenties en innovaties van de bedrijven:

–  Chéreau (Speciale Prijs Joseph Libner 2019 – categorie Carrosseriebouwers): “Onze teams hebben deze speciale milieuprijs met trots in ontvangst genomen en hij geeft ons dagelijks werk betekenis. De prijs stelt ons in staat onze positie in de waterstofwereld te bestendigen en de typische innovatie en knowhow van Chéreau op het gebied van koeltransport aan te tonen. Tot slot onderscheidt deze prijs ons van onze concurrenten zodat we nieuwe Franse en internationale klanten kunnen aantrekken”.

–  Lecapitaine: “Met deze prijs hebben we een grotere zichtbaarheid bij onze klanten die deze innovatie op prijs stelden en onmiddellijk orders zijn beginnen plaatsen. Vandaag is 70 % van onze nieuwe voertuigen uit het gamma van 3,5 ton uitgerust met het RigidLink-systeem en deze beantwoorden aan de nieuwe Europese regels inzake de vermindering van koolstofemissies dankzij de gewichtswinst van de voertuigen”.

– Frappa: “De I-nnovation AWARDS zijn een fantastisch initiatief om onze collega’s de erkenning te geven die ze verdienen en waarmee we onze innovaties kunnen valoriseren. Deze prijs is ook een echte bron van groei”.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This