Sortimo creëert efficiënte werkplek met nieuwe labels en inlegstukken

Verschenen: 3 april 2019

Ongecoördineerde zoekacties in je bedrijfsvoertuig en je (mobiele) atelier laten niet alleen een zeer onprofessionele indruk na bij opdrachtgevers en eindklanten, ze kosten ook heel wat waardevolle tijd. Tijd die rendabeler besteed kan worden. Sortimo, inrichter van bedrijfsvoertuigen, ontwikkelt oplossingen voor een efficiënt georganiseerde werkplek en komt daarmee tegemoet aan reële marktvragen. De nieuwe mySortimo-etiketten en de inlegstukken voor gereedschap  – ontwikkeld volgens de gevestigde 5S-methode – zijn daarvan het meest recente voorbeeld.


Sortimo integreert de 5S-methode  – Sorteren, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren, Systematiseren –  in het bedrijfsvoertuig. Doel: orde en netheid op de werkplek optimaliseren voor een maximale productiviteit. De SR5-voertuiginrichting van Sortimo biedt precies die voorwaarden die nodig zijn om dat in de dagelijkse praktijk te brengen van de vakman/vakvrouw ‘op de baan’, met name speciaal op de werkprocessen afgestemde configuratiemogelijkheden en geïntegreerde systematisering.

mySortimo labels

Eén van de elementen die bijdragen aan een optimaal georganiseerde werkplek, of dat nu in het bedrijfsvoertuig zelf, op de werf of in het atelier is, zijn de nieuwe mySortimo labels. Scheurvast, vochtbestendig en met optimale hechting, liggen ze mee aan de basis van een efficiënte werkdag. De kleurcodering zorgt voor optische identificatie en ook de individuele beschrijving levert een snelle toegang op tot de inhoud van legborden, schuifladen, koffers en de Sortimo BOXX’en. Bovendien vereenvoudigen de etiketten ook het aanvulproces; geen onverwachte stockonderbrekingen meer. 

Inlegstukken voor gereedschap

Elk gereedschap heeft zijn eigen plaats. Dat klinkt logisch, maar blijkt in de dagelijkse praktijk toch niet altijd zo evident. Daarom ontwikkelde Sortimo in samenwerking met partner Gedore  – fabrikant van gereedschap –  inlegstukken op maat. Handgereedschappen kunnen er ordelijk en overzichtelijk worden opgeborgen, én blijven ook tijdens het transport naar de werkplaats veilig op hun plek liggen. Het kleurverschil van de uitsparingen zorgt ervoor dat ontbrekend gereedschap meteen in het oog springt.
De formaten van de inlegstukken zijn compatibel met Sortimo-opbergoplossingen zoals diverse BOXX’en, metalen koffers, schuifladen en het mobiele WorkMo assortiment. Dit alles én de mogelijke combinatie met inzetbakjes en verdeelschotten creëert een georganiseerde werkplek afgestemd op de vereisten van elke individuele gebruiker.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This