Sprint Transport gaat voor 100% Renault Trucks Master

Verschenen: 27 januari 2022

De bestel- en vrachtwagens van Sprint Transport zijn 7 dagen op 7 de klok rond in de weer om leveringen op tijd bij klanten te krijgen. Om die continuïteit te verzekeren, kiest het bedrijf voortaan exclusief Renault Trucks Master bestelwagens, in samenwerking met Garage Bielen. De nieuwe huisstijl van zowel Sprint Transport als Garage Bielen zetten het partnership extra in de verf!

Alexandra Limage, oprichtster en eigenares van Sprint Transport is een self-made woman: “Ik startte in 1999 als chauffeur bij mijn vorige werkgever, en werd er meteen voor de leeuwen geworpen. Ik kreeg de sleutels van een bestelwagen, spanriemen en bakken vol atlassen, en leverde overal in Europa. Later ontfermde ik me over de transportplanning, het personeels- en werkplaatsbeheer en de administratie… alles behalve de financiën. Toen het bedrijf in maart 2008  overkop ging, heb ik geen moment getwijfeld: ik heb de klanten gebeld, al mijn moed en centen bij elkaar geraapt en het handelsfonds overgenomen. En door een trouw team op te bouwen, staan we met Sprint Transport waar we vandaag staan. En we blijven ook groeien door de dingen op onze eigen manier te doen. Niet op zoek gaan naar witte raven bijvoorbeeld, maar personeel aannemen op basis van hun persoonlijkheid en potentieel, zodat ze samen met ons kunnen groeien. Op die manier verslaan we de krapte op de arbeidsmarkt.”

100% vertrouwen in Renault Trucks

Niet alles liep altijd van een leien dakje, met onder andere een aantal moeilijke momenten tijdens de financiële crisis van 2008, maar de sterke people management skills en het zakeninstinct van Alexandra zorgden ervoor dat het team van Sprint Transport er sterker uit kwam. Naast een bloeiend bedrijf met 42 werknemers en 36 voertuigen, leverde het Limage ook persoonlijke erkenning op. Zo sleepte ze in 2018 de Womed Award als beste vrouwelijke onderneemster in de wacht, en is ze vandaag lid van de Stuurgroep nationaal/internationaal bij Unizo, alsook bestuurslid bij Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV).

Een vrouw die van aanpakken weet dus, en die oplossingen zoekt om te realiseren wat er moet gebeuren. “In het verleden hebben we bijvoorbeeld soms tweedehands voertuigen aangekocht om snel te kunnen inspelen op vragen van klanten, of omdat banken niet altijd stonden te springen om grote bedragen te lenen. Daardoor zaten we na verloop van tijd met een zeer divers wagenpark en waren we afhankelijk van niet altijd even optimale service van verschillende garages. Daarom hebben we beslist om voor al onze bakwagens te kiezen voor de Renault Trucks Master. Omwille van de kwaliteiten van het product en de prijs per kilometer, geen overbodige luxe wanneer je wagens 800 tot 1.000 kilometer op de teller zetten per etmaal, maar ook omwille van de uitstekende samenwerking met Renault Trucks-verdeler Bielen. Het basisonderhoud doen we in huis, maar voor alle andere soorten service kunnen we altijd bij hen terecht, zelfs in het weekend! Net als ons staan ze altijd klaar voor hun klanten en zoeken ze oplossingen. Ook onze gemeenschappelijke waarden zoals vertrouwen en flexibiliteit komen helemaal overeen. En dat is bijzonder belangrijk in een business als de onze,” aldus Alexandra Limage.

Flexi Lexi

En die business is behoorlijk divers. Naast transporten voor onder andere de evenementensector, ADR-producten, sneltransporten en distributie-activiteiten, behaalde Sprint Transport vorige maand ook zijn ISO-13485 Medical Devices certificering voor het vervoer van medische instrumenten. En daar is Alexandra Limage bijzonder trots op: “Een dergelijke ISO-certificering is bijzonder zeldzaam in België. Daardoor leveren we bijvoorbeeld via onze klant Sterima gesteriliseerd medisch materiaal van Johnson & Johnson bij ziekenhuizen. Heel secuur werk. Maar ons motto is ‘Sprint to the rescue’, dus doen we er alles aan om al onze klanten in verschillende sectoren zo flexibel mogelijk te helpen en er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat hun zaak optimaal blijft draaien. Vandaar dat we ook communiceren via mijn alter ego, Flexi Lexi, die staat voor de inzet en flexibiliteit van ons bedrijf.”

En Flexi Lexi is meteen ook het uithangbord van de nieuwe huisstijl van Sprint Transport. “We zetten haar in voor al onze communicatie, en ze staat binnenkort ook op al onze bestel- en vrachtwagens. Eigenlijk rijden we rond met grote billboards, dus we kunnen ze maar beter op een zo opvallend mogelijke manier gebruiken om onze bedrijfsnaam in de verf te zetten. Je kan Flexi Lexi binnenkort dus overal in België spotten op onze Renault Trucks Master bestelwagens, compleet met ‘Powered by Renault Trucks Bielen’ op de achterklep,” besluit Alexandra Limage.

Ruben Bielen en Alexandra Limage

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This