Staf Cars start 5 nieuwe Setra dubbeldekkers op in Flixbus kleuren

Verschenen: 29 september 2022

Staf Cars, de bekende Limburgse busonderneming, heeft zopas 5 nieuwe Setra dubbeldekkers in gebruik genomen. De wagens zullen in de kleuren van Flixbus worden ingezet op intercitylijnen. Daarmee breidt Staf Cars zijn vloot verder uit.

Voor een bedrijf met een traditie die teruggaat tot het oprichtingsjaar 1952, gaat het om een belangrijke uitbreiding van de vloot. Staf Cars beschikt over 120 wagens, een totaal personeelsbestand van om en bij de 180 personen, waarvan niet minder dan 160 buschauffeurs. Jaarlijks worden er 11,5 miljoen kilometer gereden, waarbij zowel korte als lange-afstandsbestemmingen worden aangedaan. 

Staf Cars mikt daarbij vooral op kwaliteit en uitstekende service. “We willen graag dat meer en meer mensen de auto laten staan en voor de touringcar kiezen”, legt CEO Pieter Thijs uit. Maar om die personenwagen te laten staan, moet je als touringcarondernemer wel wat extra bieden, meent dhr. Thijs. Het begint al bij de reisbussen zelf: “We willen werken met partners die een sterk imago uitdragen, die toekomstgericht werken. Setra past volledig in dat plaatje: de wagens zijn uitgerust met een breed gamma aan veiligheidsvoorzieningen. De ontwikkelingen bij Setra en EvoBus zijn duidelijk gericht op de toekomst: meer luxe en meer veiligheid. We merken dat onze passagiers daar ook gevoelig aan zijn. Alleen door met een hoogwaardige touringcar voor de dag te komen, zal een de particulier overwegen om voor de bus te kiezen.”

Innovatie

“Voor Staf Cars is het ook belangrijk dat we kunnen samenwerken met partners die dezelfde waarden nastreven als wij zelf. Setra blijft investeren in de vernieuwing van zijn voertuigen en dat vinden wij erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor vertrouwen, het versterkt ook het imago van de hele touringcarsector. Moderne en goed uitgeruste wagens zijn een belangrijke steunpilaar om het vertrouwen van de klanten op te wekken en hen dus voor de bus te laten kiezen.”“Innovatie is belangrijk op verschillende gebieden, zodat de touringcar in staat is zijn voordelen te blijven uitspelen: energie-efficiëntie, luxe aan boord, extra ruimte en comfort en features zoals WiFi, USB-contacten en dergelijke worden door klanten als vanzelfsprekend aangenomen. Toch zijn het zulke zaken die het verschil kunnen maken.”

Flixbus

Staf Cars rijdt al geruime tijd voor Flixbus verschillende lijnen vanuit ons land. De vijf nieuwe dubbeldekkers zullen worden ingezet om het netwerk verder uit te breiden, legt Pieter Thijs uit: “Flixbus legt duidelijke eisen op als het gaat om de uitrusting van de wagens. De nieuwe Setra’s zullen worden ingezet op verschillende bestemmingen. Ook daar speelde de keuzen voor Setra een rol: we weten dat we kunnen rekenen op de uitgebreide kennis en het uitstekende internationale netwerk van EvoBus, moest er onderweg toch eens een schade opduiken. We rekenen er op dat de Setra S 531 DT die we voor deze taak hebben aangekocht tussen 200.000 en 300.000 km per jaar zal rijden. Dan zijn de spreekwoordelijke betrouwbaarheid en de uitstekende service twee belangrijke factoren die doorwegen als je een aankoopbeslissing neemt in het voordeel van Setra.” De aankoop van de beide wagens is een eerste stap in de verdere vergroting van de vloot van Staf Cars en past in het plan op lange termijn van de onderneming. 

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This