Team PETRONAS De Rooy IVECO is klaar voor de Dakar-rally 2019

Verschenen: 6 december 2018

Het PETRONAS De Rooy IVECO team neemt deel aan de 41e editie van de Dakar- rally met vier IVECO Powerstar-trucks, die wordt bestuurd door Gerard De Rooy, tweevoudig winnaar van de Dakar-rally en winnaar van de Africa Eco Race 2018; Federico Villagra, die voor de eerste keer zal toetreden tot het PETRONAS De Rooy IVECO-team; Ton van Genugten, winnaar van vier etappes en de meest succesvolle coureur van de Dakar-rally 2018; en ervaren bestuurder Maurik van den Heuvel, ook nieuw voor het team.

De voorbereidingen voor de 41e editie van ’s werelds meest extreme race, de Dakar-rally, zijn volop aan de gang terwijl de deelnemende voertuigen op weg zijn naar Peru, nadat ze in Le Havre controles hebben voltooid en aan boord van het schip zijn gegaan voor transport. Met de twee top rijders, Gerard De Rooy en Federico Villagra, en het sterkste PETRONAS De Rooy IVECO-team ooit, is het de ambitie van IVECO om de overwinningen van de Africa Eco Race van vorig jaar en de edities van 2012 en 2016 van de Dakar ter herhalen.

Team PETRONAS De Rooy IVECO zal op de extreme omloop van de race de strijd aangaan met vier IVECO Powerstars. Voor het negende opeenvolgende jaar is IVECO de officiële leverancier van Team PETRONAS De Rooy IVECO en levert ze voertuigen, motoren en reserveonderdelen. Teamleider Gerard De Rooy zal strijden achter het stuur van de IVECO Powerstar met vaste as die hem naar de overwinning bracht in de Africa Eco Race 2018. Zijn voertuig en de andere drie Powerstars van het team bevatten IVECO Cursor 13-motoren met maximaal 1000 pk vermogen speciaal ontwikkeld door FPT Industrial – onderdeel van CNH Industrial.

Voor de 41e editie – en de 11e in Zuid-Amerika – zal de Dakar-rally 2019 volledig op Peruaanse bodem doorgaan. Een nieuw traject met start en finish in de hoofdstad Lima. De deelnemers van de rally krijgen in totaal 5000 km voor de kiezen in 10 zware etappes, waarvan ongeveer 70% op zand, wat een beslissende rol zal spelen en een bijzonder zware uitdaging zal zijn voor de chauffeurs.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This