Team PETRONAS De Rooy IVECO plaatst drie vrachtwagens in de Top 5 in fase 2 van Dakar Rally 2019

Verschenen: 10 januari 2019

Team PETRONAS De Rooy IVECO handhaaft zijn snel tempo in de tweede etappe van de Dakar 2019, die eindigde in San Jaun de Marcona, waarbij Gerard de Rooy op de tweede plaats eindigde, gevolgd door Villagra en Van Genugten op 4 en 5.

De special van dinsdag was de eerste grote test van de Dakar Rally 2019 met 342 getimede kilometers, waarbij Team PETRONAS De Rooy IVECO zijn sterkte bewees door drie trucks in de Top 5 te plaatsen in z’n streven naar de topposities in de competitie.

De Nederlander Gerard de Rooy toonde zijn rij- en navigatievaardigheden met een zeer belangrijke tweede plaats, waardoor hij tweede staat in het algemeen klassement.

De hitte, het zand en de duinen waren de belangrijkste factoren van de dag, en de route verraste veel concurrenten met de lange rechte stukken bij hoge topsnelheden.

Truck # 505 eindigde als vierde vandaag, met de Argentijnse ploeg onder leiding van Federico Villagra 6m30s achter Eduard Nikolaev, die de etappe won voor de tweede achtereenvolgende dag. Villagra houdt zijn podiumplaats, net achter zijn teamgenoot Gerard de Rooy.

Ton Van Genugten, die gisteren als tweede eindigde, sloot deze etappe af als vijfde en klom in het algemeen klassement naar dezelfde positie. In zijn beste Dakar-rallyrace eindigde de Nederlandse coureur op de vijfde plaats en dit jaar maakt hij een goede kans om deze prestaties te evenaren en te verbeteren met zijn IVECO Powerstar # 509.

Achter het stuur van zijn Powerstar # 513 plaatste Maurik Van Den Heuvel de vierde IVECO-truck in de Top 10, met een goede 8e plaats 20 minuten achter de leider.

De derde etappe verbindt de steden San Juan de Marcona en Arequipa. Het zal de laatste special zijn voor de marathonetappe, waarbij de voertuigen twee dagen zullen strijden zonder hulp van de assistentie teams.

Meer nieuws

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This