Teleroute, de vrachtuitwisselingsbeurs van Alpega, lanceert de eerste AI aanbevelingsmotor van Europa

Verschenen: 23 juni 2022

rachtaanbiedingen op maat voor leden: maximale efficiëntie in de dagelijkse planning

Teleroute, de toonaangevende Europese vrachtbeurs community die de behoeften aan wegtransport op zowel binnenlandse als internationale routes dekt, neemt een grote sprong voorwaarts in een transportmarkt die snel meebeweegt met de voordelen van digitale transformatie met de release van Teleroute Aanbevelingen.

Vandaag de dag zijn transportplanners voortdurend handmatig op zoek naar routes en ladingen om hun vrachtwagens te vullen. Met Teleroute Aanbevelingen krijgen leden van de vrachtbeurs realtime een continue feed van nieuwe routes en beschikbare ladingen die voor hen het interessantst zijn vanuit het oogpunt van efficiëntie en winst. De AI-motor analyseert de historie van het platform om patronen te ontdekken en kan zo anticiperen op specifieke behoeften met aantrekkelijke aanbiedingen voor elk lid. De aanbevelingen voor vrachtaanbiedingen zijn gebaseerd op de rijke datapool van Teleroute van meer dan 80.000 vervoersprofessionals en 10,5 miljoen vrachten en voertuigen per maand.  

TelerouteRecommends leert snel. Hoe vaker een klant Teleroute gebruikt, hoe meer vrachtaanbiedingen op maat hij/zij zal zien. Alpega werkte samen met AI-specialist ML6 aan de ontwikkeling van deze oplossing. Klik hier voor meer informatie. 

“Door het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, de druk op de logistiek van de toeleveringsketen wereldwijd en de stijgende brandstofkosten zoeken verladers, expediteurs en vervoerders allemaal naar manieren om het ecosysteem efficiënter en milieuvriendelijker te maken. Naar schatting 40% van alle vrachtwagens op de Europese wegen is op een bepaald moment leeg. Alpega Group zet zich via hun digitale logistieke platforms in om deze problemen aan te pakken, en de gemeenschap te helpen het vervoer efficiënt te beheren, van vertrek tot bestemming, van laadperron tot laadperron en alles daartussenin,” aldus Fabrice Douteaud, General Manager, Alpega Freight Exchanges.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This