Tesco Dot-Com-wagenpark wint aan operationele flexibiliteit met Thermo King’s E-200 elektrische koelunits

Verschenen: 26 maart 2020

Tesco, de grootste retailer in het Verenigd Koninkrijk (VK) en een van ’s werelds toonaangevende internationale retailers, breidde zijn wagenpark in het VK uit met 52 nieuwe bestelbussen met volledig elektrische, inverter aangedreven E-200 koelunits van Thermo King.

Tesco wilde de duurzaamheid en flexibiliteit van zijn Dot-Com-voertuigen vergroten, die ingezet worden voor verschillende diensten zoals thuisbezorging, levering in buitengebieden en het afhalen van online bestelde producten. Het wagenpark had een alles-in-één-koeloplossing nodig om een ononderbroken koelketen te garanderen met veelvuldige ritten per dag vanuit hun afhaalpunt. Het te allen tijde beschermen van de vracht was de belangrijkste behoefte van Tesco. Daar wordt met de E-200 aan voldaan, zelfs wanneer de motor van de bestelwagen uit staat.

In tegenstelling tot gangbare directe aandrijvingsoplossingen die ontworpen zijn voor dieselmotoren, biedt de E-200 een constante capaciteit, onafhankelijk van het toerental van het voertuig. Door gebruik te maken van de backup-accu van de bestelwagen, beschikken de E-200 units over reservecapaciteit, waardoor de unit ook compatibel is met de start-stopfuncties van het voertuig. Zo bespaart men brandstof, zijn ze geluidsarmer en zorgen ze voor minder uitstoot.

De reservecapaciteit geeft de bestuurder de flexibiliteit om te stoppen zonder de auto stationair te laten draaien om de getransporteerde goederen op temperatuur te houden. De  koelunit kan blijven werken zonder uitstoot tijdens stops voor leveringen of wanneer de bestuurder pauze heeft of het voertuig voor langere tijd uit moet zetten.

“De technologie van de E-200 biedt onze klanten een unieke combinatie van controle, gebruiksgemak, en betrouwbaarheid die hun helpen om hun transporten te verbeteren”, zei Steve Williams, regionale salesmanager bij Thermo King. “De E-200 vertegenwoordigt de volgende generatie volledig elektrische koelunits en krijgt zeer positieve feedback van onze klanten. Zij profiteren van efficiënt temperatuurbeheer, een emissievrije en geluidsarme werking en kunnen voedingsmiddelen en goederen met maximaal gebruiksgemak vervoeren naar mensen in stedelijke gebieden.”

Door de invertevoeding -in tegenstelling tot gebruikelijke oplossingen met directe aandrijving die ontworpen zijn voor dieselmotoren- biedt de E-200 onafhankelijk van de motor van het voertuig constante capaciteit, en kan deze werken met elektrische en motoraangedreven voertuigen. De plug-and-playoplossing vereist geen dieselaangedreven compressor of aanpassingen aan het voertuig om te functioneren. Hij is uitgerust met gepatenteerd energiebeheer, wat bijdraagt aan lagere energieconsumptie, verhoogde voertuigsautonomie en extra efficiëntie en betrouwbaarheid.

Door de elektriciteitsstroom naar de koelunit te laten variëren, kan de regelaar meer vermogen bieden indien nodig. Dat zorgt voor een snellere temperatuurdaling tijdens voorkoeling. Door de voeding nauwkeurig te controleren, bepaalt de regelaar zeer precies de motorsnelheid en de exacte koelings- of verwarmingscapaciteit die noodzakelijk is voor de juiste temperatuur.

Omdat de E-200 volledig elektrisch is, voldoen de voertuigen aan de PIEK-normen en Urban Vehicle Access Regulations (UVAR’s) inzake geluidsniveaus voor stadsdistributie, waardoor ze in emissiearme zones mogen opereren. Doordat ze zo stil zijn, kunnen ze ook ’s nachts ingezet worden.

De E-200-productontwikkeling sluit aan op de duurzaamheidsambities van Trane Technologies voor 2030 en de toezegging om, door middel van de verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- (HVAC) en transportkoelingsproducten en -diensten, de koolstofvoetafdruk van de klant met een gigaton1 CO2e te verkleinen; dit komt overeen met de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen. Ga voor meer informatie naar: https://www.tranetechnologies.com/en/index/sustainability/gigaton-challenge.html

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This