Thermo King EMEA verbetert zijn ‘digitale chassis’ om digitaal verbeterde mogelijkheden te bieden aan toekomstige koelunits

Verschenen: 5 juli 2023

Digitale transformatie vindt plaats op een schaal zoals we nog nooit eerder hebben gezien, en realtime connectiviteit is een van de belangrijkste ingrediënten die dit aandrijft. Geen enkele sector zal onberoerd blijven, ook niet de geconditioneerde transportindustrie.

Thermo King loopt voorop in een transformatie die de branche en de manier waarop haar klanten zaken doen verandert. Hier zijn enkele inzichten over hoe Thermo King samenwerkt om dit mogelijk te maken.

 

Belangrijkste punten

 

  • Digitalisering is een belangrijk strategisch initiatief voor Thermo King.
  • Het digitale chassis is een belangrijke versneller voor de overgang naar volledig elektrische, emissievrije koelunits.
  • Klanten kunnen een lagere uitstoot laten zien en bijdragen aan een vermindering van voedselverlies.

Digitaal chassis

Het is duidelijk dat digitale oplossingen steeds belangrijker worden in de wereldwijde koelketenlogistiek, aangezien klanten meer zichtbaarheid eisen. Als een van de drie kritieke strategische initiatieven voor Thermo King, maakt digitalisering elektrificatie, datagestuurde serviceaanbiedingen en productinnovatie mogelijk. Het richt zich op het verhogen van de waarde van de koelunit door middel van digitale functionaliteiten en diensten.

Thermo King bouwt een digitaal chassis waarmee klanten hun koelunit op afstand kunnen bewaken en bedienen via een digitale cockpit genaamd TracKing. Dankzij een ‘altijd aan’ digitaal verbonden unit kan Thermo King ook draadloze (software)updates aanbieden en zijn producten op weg helpen naar autonome operaties.

Dit digitale chassis is ook een belangrijke versneller voor de overgang naar emissiearmere en volledig elektrische koelunits. Vandaag werkt Thermo King er al aan om het digitale chassis volledig te integreren in twee nieuwe producten: de Advancer AxlePower-oplossing en de verbeterde T-Series Whisper-PIEK-compatibele koelunit voor vrachtwagens. Beide units hebben connectiviteit nodig zodat klanten ten volle kunnen profiteren van de functionaliteiten.

Advancer AxlePower

De Advancer AxlePower-oplossing maakt een volledig elektrische werking van de koelunit mogelijk en wordt standaard geleverd met telematica. Klanten van Thermo King zullen telematica gebruiken om het energieverbruik en de batterijlading te bewaken en in een vergevorderd stadium het verkeer en de routeplanning te beheren. Vanaf een centrale locatie kan een wagenparkbeheerder de instellingen van de unit en de asgenerator optimaliseren en op afstand ingrijpen om het energieverbruik te optimaliseren en de lading te beschermen. Klanten en Thermo King-dealers kunnen connectiviteit gebruiken voor probleemoplossing en service-interventie. Gebruikers kunnen meldingen over een laag batterijniveau, batterijalarmmeldingen en service-intervalberichten ontvangen en aanpassen.

Het integreren van digitale oplossingen in koelproducten is niet langer een optie, maar een noodzaak.

“Terwijl we overstappen op andere energiesystemen zoals AxlePower (asgeneratoroplossing) of Energ-e Pack (alleen batterijoplossing), zullen live gegevens en tweerichtingsbesturing essentieel zijn voor onze klanten.” zegt Colm O’Grady, Trailer Portfolio Leader voor Thermo King EMEA. “De integratie van de data op één locatie en systeem voor onze klanten is ook belangrijk om de meest efficiënte oplossing te bieden. Met deze oplossingen kan Thermo King toegevoegde waarde bieden voor de activiteiten van onze klanten.”

En als het om elektrische units gaat, willen klanten zeker weten dat de unit voldoende actieradius heeft om de goederen op tijd en met de juiste kwaliteit te leveren.

“We hebben een interface ontworpen waarmee klanten de batterijprestaties kunnen volgen en indien nodig op afstand kunnen ingrijpen, bijvoorbeeld door de asvermogensmodus te wijzigen. Onze chauffeursvriendelijke mobiele app is ontworpen om alle parameters weer te geven die belangrijk zijn voor de chauffeur, zoals de autonomie van de batterij of de tijd tot volledige lading”, zegt Raluca Radu, Connected Solutions Trailer Portfolio Leader voor Thermo King EMEA.

Truck Whisper PIEK

De T-1200R Whisper is de eerste truckunit die standaard wordt geleverd met telematica. De hardware is zo ontworpen dat de BlueBox-telematica de koelunit bij het binnenrijden van een lage-geluidsemissiezone (PIEK) automatisch in de motormodus met laag toerental schakelt. De software-engineers van Thermo King hebben ook een applicatie ontwikkeld waarmee de installerende dealer tijdens de configuratie alle geofences rond PIEK-zones en LEZ-zones in een flits naar de controller kan laden. De configuratie gaat zelfs zo ver dat er tijdschema’s worden toegevoegd waarin de unit de PIEK-normen voor geluidsemissie al dan niet moet respecteren.

“Door de activering en deactivering van geluidsreductie op onze units te automatiseren, nemen we de verantwoordelijkheid uit de handen van de chauffeurs en zorgen we ervoor dat aan de voorschriften wordt voldaan bij het binnenrijden van een PIEK-zone”, zegt Mike McEnnis, Connected Solutions Truck Portfolio Leader voor Thermo King EMEA.

Geavanceerde technologie

Elke keer dat er nieuwe technologie op de unit wordt geïntroduceerd, moet het Thermo King Connected Solutions Technology-team de beste manier bepalen om klanten toegang te geven tot bedrijfsgegevens van de unit (bijv. instelpunt, retourluchttemperatuur) en de handigste manier definiëren om commando’s naar het apparaat op afstand.

In het geval van de AxlePower-oplossing moest het team bepalen welke gegevens van de unit en de batterij moesten worden verzameld en hiervoor de beste gebruikersinterface op Thermo King TracKing ontwerpen om de prestatiegegevens van de batterij en de as weer te geven.

“We moesten niet alleen naar de unitstatistieken van een bepaald moment kijken, maar ook naar de prestaties van de unit in het verleden, zodat de klant een zekere mate van vertrouwen kon hebben over hoe de unit in de nabije toekomst zou presteren”, zegt Inna Sergheeva , CS UI/UX-expert voor Thermo King EMEA.

In het geval van de T-1200R Whisper was het de vereiste dat het apparaat op lage snelheid zou gaan wanneer het een PIEK-zone binnenging, geïdentificeerd door GPS-coördinaten. We hebben ervoor gekozen om de kracht van de telematica-hardware te gebruiken en er intelligentie in in te bouwen. Dit betekent dat het herkent wanneer de koelunit zich in een PIEK-zone bevindt en automatisch overschakelt naar een lager toerental. Als de koelunit de PIEK-zone weer verlaat, keert het apparaat terug naar de normale werking. Deze aanpak biedt onze klanten meer nauwkeurigheid en efficiëntie.”

“De implementatie van deze functie maakte echt gebruik van de kracht van onze telematica-hardware en stelt ons in staat om de klant het type oplossing te bieden dat hun bedrijf echt helpt”, zegt Joe Walsh, Firmware Manager voor Thermo King EMEA.

Het doel van Thermo King is connectiviteitstechnologie te gebruiken om de waarde van de koelmachine te verhogen. Connectiviteit stelt de chauffeur en wagenparkbeheerder in staat om meer controle te krijgen over de werking van de unit, en daarmee de voordelen van de Thermo King-unit te maximaliseren. Klanten zullen een hogere brandstofbesparing ervaren en dus minder kooldioxide-emissies, een betere bescherming van de lading en dus minder voedselverspilling. Ze vermijden boetes voor het niet respecteren van de PIEK-normen en maken de unit minder afhankelijk van de bestuurder dankzij nieuwe automatisering en 2-weg-communicatie.

Meer nieuws

TVM Belgium lanceert zero-emissieverzekering

TVM Belgium lanceert zero-emissieverzekering

Als eerste verzekeringsmaatschappij in de sector introduceert TVM Belgium een speciale zero-emissieverzekering voor vrachtwagens en bestelwagens. Veel bedrijven zijn anno 2024 volop aan het investeren in voertuigen op alternatieve brandstoffen. TVM Belgium wil haar...

Wie wordt 1 juni de “Beste heftruckchauffeur van België”?

Wie wordt 1 juni de “Beste heftruckchauffeur van België”?

Linde verdeler Motrac organiseert nationaal kampioenschap heftruckrijden in Antwerpen Zaterdag 1 juni kunnen heftruckchauffeurs uit heel België opnieuw deelnemen aan het nationaal kampioenschap heftruckrijden van Motrac. De Belgian LindeCup, die dit jaar al voor de...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This