Thermo King en BPW kondigen samenwerking aan

Verschenen: 10 juni 2020

Twee marktleiders in goederenvervoeroplossingen onthullen hun samenwerking voor de ontwikkeling van een emissievrije voedingsbron voor gekoelde opleggers.

Thermo King® en BPW kondigden op 9 juni 2020 de samenwerking tussen beide bedrijven aan om een nieuwe, zuinige en milieuvriendelijke gekoelde opleggeroplossing te ontwikkelen.

Thermo King en BPW combineerden hun R&D-expertise om de manier waarop gekoelde opleggers worden gevoed, te transformeren. Sinds de herfst van 2019 hebben beide bedrijven samengewerkt om een duurzame voedingsoplossing te creëren voor gekoelde opleggers die niet alleen milieuvriendelijk zal zijn, maar transportbedrijven ook substantiële kostenbesparingen zal opleveren.

Vandaag bereiken beide bedrijven een significante fase, en ze zijn ervan overtuigd dat voortdurende vooruitgang binnenkort een betrouwbare, efficiënte oplossing zal opleveren waardoor emissievrije koeling van opleggertransport een realiteit wordt. Het partnerschap zal de komende maanden belangrijke mijlpalen in het proces delen, en er zal later dit jaar een tipje van de sluier opgelicht worden.

“Thermo King ziet het al tientallen jaren lang als zijn verantwoordelijkheid om toonaangevend te zijn in de koeltransportsector, en oplossingen te bieden die onze klanten van ons verwachten”, zei Francesco Incalza, President of Thermo King Europe, Middle East and Africa. “Wij zijn toonaangevend op het gebied van elektrificatie enhebben het grootste portfolio aan emissievrije en -arme oplossingen in alle segmenten van de markt. Onze klanten waarderen onze toewijding aan de voortdurende vooruitgang van de sector. Het partnerschap met BPW weerspiegelt deze aanpak perfect en brengt ons dichter bij onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 wat betreft het tegengaan van CO²-emissies en geluidsoverlast in onze sector.”

Thore Bakker, General Manager Trailer Solutions & Mobility Services bij BPW, voegt toe: “In tijden van klimaatverandering en nieuwe regelgeving in stedelijke gebieden, is de uitdaging voor de transportsector groter dan ooit om nieuwe manieren te vinden om op kostenbesparende en milieuvriendelijke wijze zaken te doen. Samen met Thermo King, pakt BPW de urgente problemen van gekoeld transport aan, dat nog steeds vertrouwt op een afzonderlijke dieselmotor voor de voeding van koelunits. Door onze kwaliteiten als technologische marktleiders in goederentransportoplossingen te combineren, kunnen we temperatuurbeheersingssystemen milieuvriendelijker maken met nieuwe energieconcepten voor opleggers. Dit zal ook positieve gevolgen hebben voor de totale eigendomskosten voor de vrachtvervoerder verder in de transporttoeleveringsketen.”  

Thermo King en BPW investeren constant in het (verder) ontwikkelen van nieuwe en bestaande technologieën voor duurzame transportefficiëntie die bewijzen hoe de kostenvoordelen voor klimaat en klant gelinkt zijn met moderne transporttechnologieën.

Thermo King is een strategisch merk van Trane Technologies, een gespecialiseerd klimaatinnovatiebedrijf dat de grenzen opzoekt van wat mogelijk is voor een duurzame toekomst door middel van verwarmings-, koel- en transportkoelingsoplossingen. De samenwerking met BPW ligt in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 van Trane Technologies, en de toewijding aan het verminderen van de koolstofemissies van klanten met één gigaton. Dit getal staat gelijk aan de opgetelde jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk het Verenigd Koninkrijk.

BPW zet zich al vele jaren in voor klimaatbehoud en zet een geïntegreerde innovatiestrategie in om duurzame winst te behalen in productefficiëntie voor het klimaat, het milieu, mensen en de natuur. Het bedrijf legt zijn vooruitgang vast in de context van de benchmarks van de Global Compact van de VN – een mondiaal initiatief voor verantwoordelijk ondernemingsbestuur dat BPW ondersteund heeft sinds 2016. BPW laat zich ook leiden door de 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de VN.Foto (van links naar rechts): Thore Bakker (BPW), Dr. Markus Kliffken (BPW), Francesco Incalza (Thermo King), Bernd Lipp (Thermo King). Deze foto werd voor corona gemaakt.

 

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This