Thermo King en Envirotainer zijn klaar voor veilig temperatuurbeheerst luchttransport van COVID-19-vaccin

Verschenen: 22 oktober 2020

Als antwoord op de cruciale behoefte aan betrouwbare, temperatuurbeheerste oplossingen voor veilig luchttransport van vaccins en farmaceutische producten hebben Thermo King® en Envirotainer vandaag aangekondigd dat ze klaar zijn om te voldoen aan de toenemende transportbehoeften van de gezondheidszorg en de luchtvaartsector.

Thermo King, een merk van Trane Technologies is de wereldwijde leverancier van intelligente, end-to-end, actieve, temperatuurbeheerste transport- en opslagoplossingen voor de gehele koelketen. Envirotainer is de internationale marktleider in actieve koelketenoplossingen voor het luchttransport van geneesmiddelen.

In 2005 ontwikkelde en produceerde Envirotainer samen met Thermo King de eerste actieve luchtvrachtcontainer voor verwarming en koeling die gevalideerd werd door luchtvaartautoriteiten. Hierdoor werd een nieuwe standaard gezet in het vervoeren van farmaceutische en andere temperatuurgevoelige producten door de lucht.

“Wanneer een vaccin klaar is, is de uitdaging voor de farmaceutische markt om het zo snel mogelijk bij de patiënt te krijgen door de integriteit van de koelketen te behouden,” aldus Francesco Incalza, President Thermo King EMEA. “Onze intelligente oplossingen kunnen logistieke complexiteit helpen aanpakken door de temperatuur te beheersen en de integriteit van vaccinzendingen te volgen op alle punten van de reis, ook tijdens het luchttransport. We zijn klaar om te voldoen aan de behoeften voor de massale, wereldwijde distributie van het verwachte temperatuurgevoelige vaccin.”

“Zodra vaccins beschikbaar komen, weten we dat er temperatuurbeheerst luchttransport en wereldwijde distributie in zeer grote hoeveelheden nodig zal zijn,” aldus Michael Berg, CEO van Envirotainer. “Onze langdurige samenwerking met Thermo King heeft ertoe geleid dat we nieuwe standaarden gesteld hebben in de sector. We hebben verreweg de grootste containervloot en het grootste netwerk in de branchesector en we staan klaar om de COVID-19-vaccins zo snel en veilig mogelijk te leveren aan de mensen die ze nodig hebben, waar ter wereld ze zich ook bevinden.”

De actieve containers zijn ontworpen voor de hoge eisen van de farmaceutische industrie. De RKN e1-container voor één pallet, met Thermo King Air 100-koelsysteem, en de grotere RAP e2-container, met Thermo King Air 200-koelsysteem, handhaven de producttemperaturen in het bereik van +2 tot +8 Celsius, beheerste kamertemperatuurbereik (+15 tot + 25 Celsius) of bij elke gekozen ingestelde temperatuur tussen ±0 en +25 Celsius in bijna elke omgevingsconditie.

In tegenstelling tot passieve containers werken de actieve oplossingen tijdens de vlucht op batterijen en op de grond via een elektrische verbinding die de binnentemperatuur van de luchtvrachtcontainer op peil houdt tijdens het opladen van de batterijen. Sinds het begin hebben de actieve containers van Envirotainer honderdduizenden farmaceutische zendingen uitgevoerd.

De RAP e2 is de meest milieuvriendelijke luchtvrachtcontainer met temperatuurregeling die op de markt verkrijgbaar is. Geneesmiddelen leveren met behulp van de RAP e2 stoot 0,9 kg CO2e per verzonden injectieflacon uit. Dit kan worden vergeleken met bijvoorbeeld 11,6 kg CO2e per verzonden injectieflacon voor de passieve oplossing.

Zowel de RKN e1 met een Air 100-koelunit als de RAP e2 met een Air 200-koelunit zijn volledig gecertificeerd door zowel EASA (European Aviation Safety Agency) als FAA (Federal Aviation Agency), en zijn gekwalificeerd als GDP-conform (“Good Distribution Practice”) voor farmaceutisch transport en opslag.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This