Thermo King Gensets in het verhuuraanbod van Thornton Group verhogen de operationele flexibiliteit van transporteurs

Verschenen: 19 september 2019

Thermo King® staat bekend als marktleider in oplossingen voor temperatuurregeling voor diverse mobiele toepassingen en is een merk van Ingersoll Rand. Generatorsets (gensets) zijn nu beschikbaar als onderdeel van het verhuuraanbod van de Thornton Group uit Antwerpen, België, aanbieder van een breed scala van diensten aan de koelcontainerindustrie. 

Het huren van gensets biedt hoge operationele flexibiliteit bij het verplaatsen van temperatuurgevoelige goederen over oceaan en land. Deze flexibiliteit is vooral belangrijk voor transportbedrijven die dit type goederen alleen tijdens bepaalde seizoenen verplaatsen en die geen generatorsets nodig hebben om het hele jaar door de integriteit van de koude keten te waarborgen. Door de apparatuur alleen voor hun seizoensgebonden verzendingen te huren, kunnen klanten hun prijzen specifiek voor bepaalde verzendingsprojecten berekenen en hun kapitaal gebruiken om in andere gebieden te investeren. 

“Tijdens transport over land van geladen koelcontainers, vooral in de zomermaanden, wordt aanbevolen om voor elke reis van meer dan vier uur generatorsets te gebruiken die de koeleenheid van stroom voorzien. Zelfs een temperatuurstijging van één graad Celsius kan de houdbaarheid met vier dagen verminderen en de hoeveelheid voedselverspilling aanzienlijk verhogen”, zegt Gulsah Metinoz, salesmanager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Thermo King Marine. “Het genset-verhuuraanbod van Thornton maakt deze oplossing beschikbaar voor klanten die niet in hardware willen investeren en liever over meer operationele flexibiliteit beschikken.”

“We zijn er trots op een bedrijf te zijn dat klanten innovatieve, hoogwaardige producten en een ongeëvenaarde service biedt. Als het gaat om het verzenden van temperatuurgevoelige ladingen over zee en over land, heeft de bescherming ervan de hoogste prioriteit en zijn Thermo King-gensets een vertrouwde krachtbron voor gekoelde containers, zodra deze de weg op gaat”, stelt Caroline Degeyter, keyaccountmanager bij Thornton. “Veel van onze klanten waren op zoek naar alternatieve manieren om kapitaal in gensets te beleggen en de verhuuroptie heeft aanzienlijke belangstelling gekregen.”

In tegenstelling tot een traditionele leasemaatschappij, ontlast Thornton de klant door uitgebreide productkennis en -expertise  en biedt een volledig servicepakket, van installatie op het chassis of containers tot service en onderhoud van de units. 


Thermo King gensets kunnen eveneens worden gebruikt als betrouwbare mobiele stroombron bij andere toepassingen dan alleen transport of koelinstallaties. 

Ga voor meer informatie over Thermo King-gensets naar www.europe.thermoking.com.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This