Thermo King introduceert de Advancer Whisper Pro

Verschenen: 7 juli 2021

De nieuwe A-500 Whisper Pro trailerunit voldoet aan de strengste geluidsnormen en maakt stille nachtelijke leveringen mogelijk zonder in te leveren op de capaciteit.

Thermo King®, een leider in oplossingen voor transporttemperatuurregeling en een merk van Trane Technologies, introduceerde vandaag de nieuwste, ultrastille toevoeging aan zijn Advancer A-Series trailerkoelsystemen, de A-500 Whisper Pro. Het nieuwe model voldoet aan de strengste geluidsnormen, waaronder PIEK[1], waardoor het leveringen in de binnenstad op elk moment van de dag en nacht mogelijk maakt. 

De Thermo King A-serie units zijn tot 30% brandstofzuiniger en bieden een tot 40% snellere pull-down dan het marktgemiddelde. De A-500 Whisper Pro biedt dezelfde hoge prestaties met een geluidsniveau dat onder de PIEK-norm van 60 dB(A) blijft.

“Europese steden zijn toegewijd om geluidsemissieniveaus te verminderen en de leefomstandigheden in binnensteden te verbeteren. Een van de belangrijkste vereisten voor transporteurs die in stedelijke gebieden actief zijn, is dat hun koelunits aan de strenge geluidsnormen voldoen”, zegt Laurent Debias, product- en marketingdirecteur bij Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Al tientallen jaren geeft Thermo King in al zijn productlijnen prioriteit aan geluidsdemping. Advancer-units zijn nu al een van de stilste trailerkoelunits op de markt. Met ons Whisper Pro-model gingen we een stap verder en bieden we onze klanten de hoogste koelcapaciteit voor een trailerunit die ’s nachts een stad in kan.” 

De A-500 Whisper Pro gebruikt geofencing om automatisch over te schakelen naar de geluidsarme modus bij het betreden van een vooraf gedefinieerde zone. Daardoor kunnen de transporteurs onbeperkt dag- en nachtschema’s hanteren met de gemoedsrust dat de unit aan de regelgeving in het betreffende gebied voldoet.

“Uit onderzoek is gebleken dat werken buiten de spits tot 14% snellere distributieroutes kan leiden”, zegt Colm O’Grady, productmanager Trailer bij Thermo King. “ Dankzij de A-500 Whisper Pro kunnen coördinatoren een efficiëntere nachtroute plannen om spitsuren en files te vermijden en kostbare tijd te besparen. Onze nieuwe Advancer-unit biedt meer flexibiliteit en mogelijkheden om hun vracht af te leveren.”

De Thermo King Advancer A-Series beschikt over unieke kenmerken die alle aspecten van een breed scala aan operationele en financiële uitdagingen aanpakken, waaronder:

  • Volledige transparantie van brandstofniveaus en brandstofverbruik. Klanten hebben eenvoudig toegang tot de brandstofverbruiksgegevens van de unit. Die worden geregistreerd, weergegeven en op afstand beschikbaar gesteld via telematica. 
  • Een volledig variabele luchtstroming die aangepast kan worden voor elke reis en lading, en onafhankelijk is van de motorsnelheid van de unit.
  • Ongeëvenaarde energie- en brandstofefficiëntie, wat bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk, en motoren die 50% minder uitstoten dan de maximaal toegestane emissiewaarden van de NRMM fase V.
  • Lagere onderhoudskosten en verbeterd onderhoudsgemak ten opzichte van zijn voorganger, dankzij sensoren die meer inzicht bieden in de motor, brandstof, accu en de prestaties van andere belangrijke onderdelen
  • Toekomstbestendige modulaire onderdelen die met gemak gebruik kunnen maken van diesel-, asgenerator- of walstroomvoeding  
  • 2 jaar volledige telematicaconnectiviteit inbegrepen in de aankoopprijs.

Neem contact op met uw lokale dealer voor meer informatie over de brandstofbesparingscampagne. 

Bezoek tkadvancer.com voor meer informatie over de Thermo King Advancer.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This