Thermo King introduceert drie baanbrekende Advancer-koelsystemen voor opleggers

Verschenen: 15 september 2022

  • Advancer Spectrum, een unit die marktleidende prestaties, nauwkeurige temperatuurregeling en wagenparkconnectiviteit van de bekroonde Advancer-reeks introduceert, is nu ook beschikbaar voor multitemptoepassingen
  • Advancer AxlePower, een slim energie genererend systeem dat energie van het rijden of remmen van de oplegger omzet in een continue stroombron voor volledig elektrische, emissiearme en autonome koeling van opleggers

  • Advancer-e, een volledig elektrische, motorloze en vermogensonafhankelijke koelunit die kan werken met verschillende stroombronnen voor emissievrije koeling van opleggers

Thermo King®, een leider in oplossingen voor transporttemperatuurregeling en een merk van Trane Technologies (NYSE: TT), heeft vandaag drie nieuwe baanbrekende modellen van de Advancer-opleggerkoeloplossingen onthuld en deze zullen te zien zijn op de IAA Transportation 2022 show in Hannover, Duitsland. Het gaat om het Advancer AxlePower-energieterugwinningssysteem; de elektrische, motorloze Advancer-e en de Advancer Spectrum voor multitemptoepassingen

“Vanaf het begin was het de ambitie van Thermo King om met Advancer verder te gaan dan stapsgewijze verbeteringen en om koelsystemen voor opleggers te creëren met ongeziene innovaties “, zegt Colm O’Grady, Trailer Product Leader bij Thermo King. “Het is altijd onze doelstelling geweest om nog duurzamere koeltechnologieën te ontwikkelen, onze producten geschikt te maken voor alternatieve energiebronnen, het energieverbruik tot het laagst mogelijke niveau te verlagen en deze innovatie te gebruiken om de totale eigendomskosten van onze producten voor onze klanten te verlagen. De technologie achter het verder uitgebreide Advancer-portfolio maakt deze doelen werkelijkheid.”

De drie nieuwe koelsystemen voor opleggers vormen een uitbreiding van het marktleidende Thermo King Advancer A-Series-portfolio, dat bekend staat om zijn prestaties, temperatuurregeling, ongeëvenaarde systeemefficiëntie en wagenparkconnectiviteit:

Advancer Spectrum: nieuw prestatieniveau in temperatuurconfiguraties met meerdere zones, met nauwkeurig temperatuurbeheer en lagere brandstofs- en operationele kosten


De nieuwe Advancer Spectrum is voorzien van een 48V DC-mild-hybride technologie die nu beschikbaar is voortemperatuurconfiguraties met twee verschillende zones tijdens dezelfde reis, met nauwkeurig temperatuurbeheer en een nauwkeurige instelpuntregeling. 

Advancer Spectrum introduceert een nieuw prestatieniveau voor de Advancer A-Series van de multitempoplegger, het snelste temperatuurherstel en de snelste pulldown en de hoogste koelcapaciteit op de markt. Advancer Spectrum levert tot 30% besparing op brandstofkosten in vergelijking met het marktgemiddelde. De architectuur van de units verlengt ook de onderhoudsintervallen tot wel 30% en vermindert ongepland onderhoud met tot wel 60%.    

De nieuwe, op maat ontworpen externe verdampers brengen extra capaciteit naar de verschillende zones, waardoor de flexibiliteit en efficiëntie van de activiteiten van klanten wordt gemaximaliseerd. In combinatie met de geheel nieuwe Advancer-multitemp-controller kunnen klanten de temperatuur nauwkeurig beheren terwijl ze realtime inzicht krijgen in hoe de unit werkt, hoe de temperatuurzones presteren en hoeveel brandstof de unit verbruikt. 

Advancer Spectrum is de eerste multitempopleggerunit op de markt die volledige transparantie van brandstofniveaus en verbruik biedt. Klanten hebben zowel op de unit als op afstand via telematica toegang tot het brandstofverbruik en andere gegevens, waardoor ze hun wagenpark innovatiever kunnen optimaliseren.  Wagenparkintelligentie is standaard, want Advancer Spectrum wordt geleverd met 2 jaar volledige, tweerichtings telematica-connectiviteitsservice.

Het ongeëvenaarde systeem van de Advancer Spectrum-efficiëntie verlaagt de CO2-voetafdruk van klanten aanzienlijk met motoremissies die aanzienlijk lager zijn dan het maximum toegestaan door de nieuwste NRMM Stage V-emissienormen. De Whisper Pro-versie biedt geluidsniveaus die voldoen aan de door opgelegde PIEK-normen en voldoet daarmee aan de strengste geluidsnormen voor stille leveringen in de binnenstad op elk moment van dag en nacht. Advancer Spectrum-units zijn ook compatibel met alternatieve stroombronoplossingen zoals de AxlePower of Envirodrive. 

Advancer AxlePower: verloren energie van de as afvangen en gebruiken als emissiearme of emissievrije, autonome krachtbron voor de koelunit 

Het slimme energie genererende systeem van Advancer AxlePower levert het vermogen dat nodig is om de koelunit van de oplegger te laten werken door gegenereerde energie om te zetten die door de as van de oplegger wordt teruggewonnen tijdens de routinematige werking van het voertuig. Ontwikkeld in samenwerking met BPW, toonaangevend op het gebied van loopwerk en mobiliteitsdiensten voor transport, is de Advancer AxlePower een volledig geïntegreerd, tractoronafhankelijk systeem dat de ePower-as van BPW combineert met een Thermo King-koelunit en batterijopslagtechnologie. 

Het systeem slaat de energie die wordt teruggewonnen terwijl het voertuig rijdt of remt op in een hoogspanningsaccu en hergebruikt het om de koelunit van stroom te voorzien, waardoor volledig elektrische, emissiearme en autonome koeling van opleggers mogelijk wordt. Het batterijpakket biedt, afhankelijk van de configuratie, gemiddeld vijf uur autonomie van de koelunit om stationaire operaties te dekken. Met slim vermogensbeheer dat het in- en uitschakelen van de generatoren regelt, minimaliseert Advancer AxlePower ook de weerstand op de tractor en biedt het de wagenparkbeheerder realtime zicht op de prestaties om ‘oplaadangst’ te voorkomen. 

De mogelijkheid om energie te winnen en te hergebruiken maakt het AxlePower-systeem een ideale toekomstbestendige oplossing om alle soorten opleggerritten duurzamer te maken. Met stille werking en geen CO2-uitstoot van de koelunit bij gebruik van het batterijpakket, stelt deze technologie klanten in staat om langeafstandsleveringen en leveringen in de binnenstad uit te voeren, ook in ultralage-emissiezones (Ultra-Low Emission Zones – ULEZ’s) en stedelijke gebieden met geluidslimieten. 

Advancer-e: de volledig elektrische, motorloze, emissievrije koelunit voor opleggers 

De Thermo King Advancer-e is ontworpen om de realisatie van CO2-neutrale opleggerwagenparken te versnellen en heeft een motorloze en elektrische architectuur met alle functies die de Advancer A-Series-units tot de meest efficiënte koelsystemen voor opleggers op de markt maken.
 Advancer-e is stroomonafhankelijk en compatibel met alle belangrijke alternatieve motorstroombronnen, waaronder de Advancer AxlePower, Frigoblocks Envirodrive-dynamo en -invertertechnologie, Thermo Kings EnergyPack-accu, en externe stroomvoorziening wanneer de Advancer-e gestationeerd is in het depot. 

Met zijn volledig elektrische architectuur kan één Advancer-e-unit de CO2-voetafdruk van een opleggerwagenpark verminderen met maximaal 10 ton CO2 per jaar. Advancer-e is compatibel met elke tractor voor leveringen in de binnenstad of voor langeafstandsopdrachten in combinatie met de juiste vermogenstechnologie-oplossing van Thermo King. De flexibiliteit van de Advancer-e stelt transportbedrijven in staat om de veranderende emissiearme wetgeving meer dan een stap voor te zijn. Gecombineerd met dezelfde A-Series-controller en intuïtieve telematica, biedt de Advancer-eduurzaamheidsvoordelen en efficiëntie op het gebied van temperatuurbeheersing – strategische topprioriteiten voor veel transportbedrijven op weg naar volledige elektrificatie.

Alle Thermo King Advancer-units worden vervaardigd in de ultramoderne en koolstofneutrale-productielijn (ISO 14064-1) van Thermo King in Galway, Ierland. 

Ga voor meer informatie over het Advancer-portfolio naar www.tkadvancer.com.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This