Thermo King koelt Fraikins eerste volledig elektrische koelwagen in België

Verschenen: 9 december 2021

Door de volledig elektrische Thermo King E-200-unit en het MAN eTGE-voertuig te combineren, introduceerde Fraikin een baanbrekende, emissievrije ‘last mile’-bezorgingsoplossing voor zijn Belgische klanten.

Thermo King®, toonaangevend in oplossingen voor temperatuurgecontroleerd transport en een merk van Trane Technologies, heeft vandaag aangekondigd dat de Fraikin Group zijn verhuurwagenpark uitgebreid heeft met elektrisch aangedreven MAN eTGE-bestelwagens die gekoeld worden met Thermo King E-200-units. Fraikin, een toonaangevend Europees bedrijf voor verhuur en transport van commerciële voertuigen met het grootste multi-merk- en multifunctionele wagenpark, is de eerste in België die de door Thermo King gekoelde elektrische MAN e-TGE-bestelwagen in gebruik neemt.

Inspelend op de toenemende vraag, wilde Fraikin hun klanten de kans geven om emissieloos elektrisch gekoeld transport te ervaren, en te testen hoe de nieuwste innovaties hun dagelijkse activiteiten kunnen verbeteren. Om samen te werken aan het project en de meest geschikte koeloplossing voor de elektrische MAN e-TGE-bestelwagen te vinden, nam Fraikin contact op met Thermo King en Gradius – De geautoriseerde dealer van Thermo King met locaties in België en Luxemburg.

“We hebben een langdurige relatie met Thermo King en Gradius en we wisten dat we konden rekenen op hun steun en expertise bij het selecteren van de beste koeltechnologie voor een elektrisch aangedreven bestelwagen”, zegt Cyriel Vrijders, Commercial Director Benelux bij Fraikin. “We hebben de nieuwste technologische innovaties nauwlettend gevolgd en waren ervan overtuigd dat we door samen te werken aan de toenemende interesse van onze klanten in emissievrij, elektrisch gekoeld transport zouden kunnen voldoen.”

“Onze expertise op het gebied van elektrificatie heeft Thermo King gepositioneerd als een vertrouwde partner. Projecten als deze met Fraikin maken ons er trots op dat onze innovaties helpen om duurzaam transport te bevorderen en de ecologische voetafdruk van klantactiviteiten te verkleinen”, zegt Samer Hawat, Area Sales en Service Manager Benelux bij Thermo King. “Elk van de partijen die betrokken zijn bij dit project, van Fraikin tot Gradius en MAN, hebben hun competenties samengebracht in geweldig teamwork. Dat maakte deze nieuwe milieuvriendelijke oplossing mogelijk en beschikbaar voor vervoerders in heel België.”

De elektrisch aangedreven MAN e-TGE-bestelwagen van Fraikin was uitgerust met een Thermo King E-200-koelunit. De E-200, die door een omvormer worden aangedreven, levert (in tegenstelling tot typische directe aandrijfoplossingen ontworpen voor dieselverbrandingsmotoren) een constante capaciteit en kan naadloos samenwerken met elektrisch aangedreven voertuigen. De units gepatenteerde gepatenteerd energiebeheer draagt bij aan lagere energieconsumptie, verhoogde voertuigautonomie en hogere efficiëntie en betrouwbaarheid. Om hold-over-capaciteit te garanderen en dat het elektrische voertuig 8 uur per dag verse en diepgevroren leveringen kan uitvoeren, is de bestelwagen is uitgerust met een extra 11 kW-batterijpakket. 

“Duurzaamheid is erg belangrijk voor Fraikin. We voelen al langere tijd een zekere verantwoordelijkheid om het voertuig te introduceren in onze kortetermijnverhuurwagenpark om meer klanten de mogelijkheid te geven om de nieuwe technologie te ervaren en zich ervan te overtuigen”, aldus Cyriel Vrijders. “Sinds het begin van het project hebben veel grote operators van verse en diepgevroren leveringen de kans gehad om te evalueren hoe die oplossing past bij hun soort operaties – de afstanden die ze afleggen, het aantal deuropeningen per dag, enz. Vandaag hebben we naast het demovoertuig al een aantal langetermijncontracten met verschillende klanten die in heel België profiteren van deze emissievrije oplossing.”

“We zijn blij dat we de kans hebben gehad om deel te nemen aan het project. We hebben het ontwerp van dit volledig nieuwe voertuig nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat de technologie naadloos samenwerkt en voldoet aan de eisen en normen van de klant”, zegt Pierre Firquet, Regional Account Manager bij Gradius. “Onze persoonlijke benadering, intensieve productkennis en technische expertise hebben ons in staat gesteld om de hoogste kwaliteit ondersteuning te bieden aan onze partners.”

Ga voor meer informatie over Thermo King E-200-units naar www.europe.thermoking.com

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This