Thermo King kondigt nieuw UT-R-portfolio aan voor toepassingen met montage onder de vrachtwagen en voor autonome opleggers 

Verschenen: 1 september 2022

De nieuwe UT-R zelfaangedreven en hybride onderbouwkoelsystemen voor vrachtwagens, autonome opleggers en hoogladers, zorgen voor meer efficiëntie, minder geluid en lagere totale eigendomskosten.

Thermo King®, een leider in oplossingen voor transporttemperatuurregeling en een merk van Trane Technologies, heeft vandaag de nieuwe UT-R onderbouwkoelsystemen aangekondigd en deze zullen te zien zijn op de IAA Transportation 2022-show in Hannover, Duitsland.

Het nieuwe UT-R-portfolio omvat koelunits voor single- en multitemptoepassingen voor onderbouwmontage bij vrachtwagens, automome opleggers en hoogladers. Het nieuwe ontwerp en de toegepaste technologieën zorgen voor verhoogde efficiëntie, betere betrouwbaarheid en duurzaamheid, en aanzienlijk minder geluid dan de oudere modellen, en voldoen aan de behoeften van klanten die actief zijn in binnenstedelijke, city-to-city-, farmaceutische en luchthavencatering-distributies.  

Thermo King UT-R-units zijn verkrijgbaar als NRMM Stage V dieselaangedreven systemen of als Hybrid-versie. De UT-R Hybrid kan naadloos schakelen tussen diesel- en elektrische modus om de emissies en het brandstofverbruik te verminderen en de flexibiliteit van de operaties te vergroten, waardoor de vrachtwagens de lage- en ultralage-emissiezones van steden kunnen betreden. 

“Stadsdistributie met meerdere leveringen, transport over lange afstanden van goederen en stijgende omgevingstemperaturen zorgen ervoor dat de klant behoefte heeft aan betrouwbare koelunits met een hoge koelcapaciteit om de veiligheid van hun lading te garanderen”, zei Davide Previsdomini, productmanager Truck bij Thermo King. “We hebben de gloednieuwe UT-R-units ontworpen met deze factoren in gedachten en hebben meer functies toegevoegd die niet alleen de hoogste koelcapaciteit in het segment bieden, maar ook met minder geluid en lagere eigendomskosten voor transporteurs.”

Het nieuwe UT-R-platform is gebaseerd op een nieuwe compressor van Thermo Kings T-Series-units die bijdragen aan de hoogste koelcapaciteit in dit marktsegment volgens ATP-normen(Accord Transport Perrisable) en lagere totale eigendomskosten voor klanten. Standaard voorzien van een elektronische smoorklep (Electronic Throttling Valve – ETV). De UT-R-units werken met lagere motorsnelheden voor optimale prestaties en minder geluid. 

“De nieuwe UT-R-units zijn 3dB(A) stiller dan de bestaande modellen”, zegt Previsdomini. “In het echte leven betekent dit verschil dat de geluidsperceptie van twee nieuwe UT-R-units die naast elkaar werken, gelijk is aan het geluid dat wordt gegenereerd door een enkele voorgaande unit.”  

Het nieuwe ontwerp vergemakkelijkt ook de toegang tot onderdelen voor onderhoud, wat bijdraagt aan langere onderhoudsintervallen. In combinatie met de verhoogde betrouwbaarheid vertaalt dit zich in tot 40% lagere servicekosten voor de transporteurs in vergelijking met de oudere units. 

Voor een gemakkelijke installatie en geoptimaliseerde chassisruimte zijn de nieuwe UT-R-units ook kleiner in vergelijking met de vorige reeks, met een breedte die met 200 mm is verminderd. Het gewicht van de unit is zelfs 40 kg lager, waardoor klanten tijdens elke leveringsreis meer vracht kunnen vervoeren. 

Ga voor meer informatie over de Thermo King-oplossingen en de nieuwste innovatie die Thermo King naar de IAA Transportation 2022 brengt, naar www.europe.thermoking.com.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This