Thermo King lanceert Advancer, een innovatie op het gebied van opleggerkoeling

Verschenen: 25 juni 2020

Met een volledig variabele luchtstroom, ongeëvenaarde brandstofefficiëntie, en significant lagere eigendomskosten, vertegenwoordigt de Advancer de toekomst van opleggerkoeling.

Thermo King®, toonaangevend in transporttemperatuurbeheersing en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag Advancer aan, een baanbrekende nieuwe uitvoering van de opleggerkoelunit. De Advancer A-Series is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, de A-360, A-400, en A-500, en biedt een volledig nieuwe architectuur die een krachtige nieuwe norm vormt qua prestaties, temperatuurbeheersing, en wagenparkconnectviteit.

“Thermo King begrijpt dat onze leiderschapsrol vergezeld gaat met de verantwoordelijkheid om technologie en capaciteiten voor gekoeld transport verder te helpen. Sinds we 80 jaar geleden aan de wieg van de sector stonden, zijn we voortdurend blijven innoveren om te voldoen aan klantenbehoeften en deze te overtreffen, efficiëntie te verbeteren en de milieuvoetafdruk van onze producten te verkleinen”, zei Francesco Incalza, president van Thermo King Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Vandaag voegt de Advancer een nieuwe mijlpaal toe aan onze geschiedenis. Door dit volledig opnieuw ontworpen opleggerplatform te introduceren, dagen we uit wat er mogelijk is binnen onze sector. Dit is onze visie voor de toekomst van opleggerkoeling, en deze toekomst is nu toegankelijk voor onze klanten.”

De ambitie achter Advancer is om verder te komen dan marginale verbeteringen en om een opleggerkoelunit te creëren die innovaties bevat die nog nooit eerder op de markt gezien zijn. De prestaties van de A-Series zijn ongeëvenaard, met baanbrekende temperatuurcontrole, superieure ladingsbescherming, en onovertroffen brandstofefficiëntie. Samen zorgen deze capaciteiten voor extra operationele flexibiliteit, terwijl we klanten helpen om significante verbeteringen te bereiken in de bedrijfstijd van wagenparken en het verlagen van de totale eigendomskosten.

“Voor de Advancer gingen we terug naar de tekentafel en overwogen we hoe de toekomst er uit zal zien”, zei David O’Gorman, senior productmanager, Thermo King. “We vroegen klanten om ons te vertellen wat zij nodig hadden om beter te kunnen werken, meer business te kunnen generen, en om hun bedrijfskosten te verminderen. Het resultaat is een baanbrekende oplossing waar als onze klanten van kunnen profiteren.” De veldproef, waarin de units in werkelijke omstandigheden getest werden, en de vergelijkingstests ten opzichte van de voorganger en andere toonaangevende koelunits, hebben laten zien dat de Advancer tot wel 40 procent sneller de gewenste temperatuur bereikt en tot wel 30 procent brandstofefficiënter is dan de gemiddelde koelunit op de markt.

“Onze veldproefunits hebben meer dan 1 miljoen kilometer gereisd in verschillende klimaatzones en tienduizenden uren gedraaid in diesel- en elektrische modi”, voegde O’Gorman toe.  “Ze hebben woestijnen doorkruist, gewerkt op grote hoogtes, op veerboten gestaan om over zee te reizen en op treinen voor intermodale toepassingen. Bij al deze tests bleken de Advancer-units probleemloos te werken.”

Naast de tientallen jaren aan expertise die Thermo King vergaard heeft, incorporeert de nieuwe architectuur de verwachtingen van onze klanten, die we verzameld hebben en vanaf het begin hebben toegepast op het design. Hierdoor heeft de Advancer unieke kenmerken die op holistische wijze een breed bereik aan operationele en financiële uitdagingen het hoofd bieden.

Een volledig variabele luchtstroming die aangepast kan worden voor elke reis en lading, en afhankelijk is van de motorsnelheid van de unit.

Ongeëvenaarde elektrische en brandstofefficiëntie die bijdragen aan een lagere CO2-voetafdruk en motoren met een 50 procent lagere uitstoot dan het maximum toegestaan binnen de fase V-emissiegrenswaarden die vastgesteld zijn door het NRMM.

De elektrische motorsnelheidsbediening van de A-400- en A-500-units, die dit de eerste units op de markt maakt die volledig transparant zijn qua brandstofniveaus en -consumptie. De gegevens met betrekking tot brandstofverbruik zullen vastgelegd, weergegeven en beschikbaar worden gemaakt op afstand door middel van telematica

Lagere onderhoudskosten en verbeterd onderhoudsgemak ten opzichte van zijn voorganger, dankzij sensoren die meer inzicht bieden in de motor, brandstof, accu en de prestaties van andere belangrijke onderdelen.

Toekomstbestendige brandstofagnostische capaciteiten die met gemak gebruik kunnen maken van diesel-, asgenerator- of walstroomvoeding

Inbegrepen wagenparkintelligentie: de Advancer is de eerste unit ooit die in 2 jaar aan volledige telematicaconnectiviteit voorziet als onderdeel van de aankoopprijs.

De Advancer-units worden in Thermo King’s afvalstortingsvrije fabriek in Galway, Ierland, gebouwd. De nieuwe, geavanceerde productielijn gebruikt 60 procent minder energie dan het productieproces van eerdere Thermo King-opleggerproducten.

De Advancer ligt in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 van Trane Technologies, en de toewijding aan het verminderen van de koolstofemissies van klanten met één gigaton. Dit getal staat gelijk aan de opgetelde jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk het Verenigd Koninkrijk.

 

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This