Thermo King lanceert ColdCube™ Connect FLEX Mobiele gekoelde koelboxen met autonome werking

Verschenen: 17 december 2020

Thermo King ColdCube™-koelboxen zorgen voor een gecontroleerde omgevingstemperatuur in ongeïsoleerde voertuigen voor farmaceutica, detailhandel, catering en last-mile-leveringen.

Thermo King®, een leider in duurzame temperatuurbeheersingsoplossingen voor transport en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag de lancering van ColdCube™ Connect Flex aan, de nieuwste toevoeging aan het portfolio van mobiele, flexibele, koel-, vries- en verwarmingsoplossingen. De nieuwe Connect FLEX-modellen hebben een geïntegreerde accu die minstens twaalf uur aan autonome koelcapaciteit biedt, compleet onafhankelijk van de accu van het voertuig. Thermo King ColdCube™ Connect FLEX-koelboxen zijn een lichte, duurzame, flexibele oplossing, beschikbaar in drie afmetingen die in een standaardbestelwagen of -vrachtwagen passen. Met deze  koelboxen zijn klanten verzekerd van een autonome, gecontroleerde omgevingstemperatuur in ongeïsoleerde voertuigen en wordt er voldaan aan verschillende transport- en opslagbehoeften, zoals voor farmaceutica, detailhandel, catering en last-mile-leveringen. Met de bluetoothverbinding kunnen klanten de temperatuurinstellingen draadloos beheren en hebben ze volledig zicht op de temperatuur en status zonder de ColdCube te hoeven openen. Voor aanvullende connectiviteit wordt ColdCube™ Connect FLEX geleverd met een vooraf ingestelde temperatuursensor die compatibel is met Thermo King-telematicasystemen.

“ColdCube™-koelboxen bieden een eenvoudige en flexibele manier om ervoor te zorgen dat temperatuurgevoelige farmaceutica, verswaren of cateringproducten worden vervoerd en opgeslagen in de juiste, gecontroleerde omgeving”, aldus Oscar Sanz de Acedo Pollan, aftermarket engineering leader bij Thermo King. “Dankzij de geïntegreerde accu en autonome werking kunnen de nieuwe FLEX-modellen klanten nog meer flexibiliteit bieden. Ze hebben nu de optie om de ColdCube indien nodig buiten het voertuig plaatsen, zonder hiervoor een externe voedingsbron nodig te hebben.”

De gecertificeerde ColdCube™ Connect FLEX Pharma-modellen bieden krachtige, automatische koel-, vries- en verwarmingsmogelijkheden met temperaturen van -30 graden Celsius tot +30 graden Celsius, afhankelijk van de versie en efficiëntie van de interne ventilatie. Dit is een oplossing voor de strikte vereisten voor veilig transport van biomedische producten, zoals bloedzakken en -buisjes, vaccins en biologische monsters in de meest uitdagende omgevingsomstandigheden. 


De belangrijkste kenmerken van de Thermo King ColdCube™ Connect FLEX-koelboxen zijn:

·        Geïntegreerde accu voor minstens twaalf uur aan autonome, draadloze werking. Eenvoudig op te laden bij een 115V- of 230V-stopcontact.

·        Compleet onafhankelijk van de accu van het voertuig en compatibel met elektrische bestelwagens.

·        Beschikbaar in 140 L, 330 L en 720 L.

·        Bluetoothverbinding en telematica mogelijk.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This