Thermo King presenteert nieuwe duurzame klimaatsystemen op Busworld 2023 in Brussel

Verschenen: 4 oktober 2023

De nieuwe Athenia™ ENVI R-744-CO2-warmtepomp met het natuurlijke koelmiddel R744 voor elektrische en hybride bussen.

Thermo King®, leider in oplossingen voor mobiele transporttemperatuurregeling en een merk van Trane Technologies, zal op Busworld de nieuwste innovaties op het gebied van klimaatsystemen voor bussen presenteren in Brussel, België, van 7 – 12 oktober 2023.

“Tijdens Busworld willen we niet alleen onze producten onder de aandacht brengen, maar benadrukken we de toewijding van Thermo King aan op klantspecifieke klimaatsystemen voor bussen”, aldus Urszula von Kreijfelt, commercieel directeur van Thermo King Bus. “Van duurzame warmtepompoplossingen die gebruik maken van het natuurlijke koelmiddel R744 tot op maat gemaakte, geïntegreerde systemen: onze aanwezigheid op Busworld herhaalt onze toewijding aan de passagiersvervoersector. Wij werken samen met busfabrikanten en spelen in op alle klanteisen met het gezamenlijke doel om het heden en de toekomst van duurzaam personenvervoer vorm te geven.”

Bezoekers van Thermo Kings stand 426 in Hal 4 zullen daar de nieuwe Athenia™ ENVI-warmtepomp zien, die werkt met R-744 (CO2), een milieuvriendelijk, natuurlijk koelmiddel. Deze unit is ontworpen voor elektrische en hybride bussen en levert ongeëvenaarde prestaties in combinatie met een zeer hoge efficiency. Op de Thermo King stand worden ook complete klimaatsystemen onder de aandacht gebracht die volledig aangepast kunnen worden aan de wensen van de busbouwer of bus operator, inclusief nieuwe units voor elektrische midi-bussen en bussen die worden ingezet in een tropisch klimaat.

  • De Thermo King Athenia™ ENVI-warmtepomp met R-744 (CO2) – een ‘alles-in-één’ rooftop-unit met een milieuvriendelijk koelmiddel dat voor zowel de bestuurder als de passagiers het best mogelijke binnenklimaat kan verzorgen door middel van koelen, verwarmen en ventileren.

De R-744, vaak CO2 genoemd, is een natuurlijk, niet-giftig, niet-ontvlambaar en niet-ozonaantastend koelmiddel met een Global Warming Potential (GWP) van slechts 1. De nieuwe Thermo King Athenia™ ENVI-warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. Alles om de passagiers en de bestuurder onder alle weerstypen op een zo efficient mogelijke manier een hoge mate van comfort te bieden.

De unit kan in de verwarmingsmodus werken bij omgevingstemperaturen tot -25 °C en de bus koelen bij een buitentemperatuur tot wel +50 °C. Tegelijkertijd beschermt de unit de batterijen van de bus door deze te koelen of verwarmen tijdens het laden en ontladen.

Het geïntegreerde Battery Thermal Management System (BTMS) levert gekoeld of verwarmd water om de batterijen in optimale conditie te brengen en te houden en zo de prestaties van de batterijen te verhogen en levensduur te verlengen. De ‘alles-in-één’-unit kan ook gebruik maken van restwarmte van andere bronnen in het voertuig om het energieverbruik verder te optimaliseren en het systeem daarmee nog efficiënter te laten werken.

De Thermo King Athenia™ ENVI-warmtepompen worden onder andere al succesvol ingezet op de Ebusco-bussen die in Berlijn rijden als onderdeel van een van de grootste elektrische busvloten in Duitsland.

  • Thermo King Athenia™ APX – de airconditioning unit met zeer hoge capaciteit voor tropische gebieden biedt ongeëvenaarde prestaties om een optimaal passagierscomfort te bieden in zeer warme regio’s. De Athenia™ APX is voorzien van een hoogefficiënte schroefcompressor voor verhoogde duurzaamheid en is verkrijgbaar in zowel elektrische als dieselversie. De unit is geschikt voor elektrische, diesel of hybride streek-, toeristen- en stadsbussen.

  • Thermo King S30E-warmtepomp – een ultralaag profiel, compacte elektrisch aangedreven warmtepompunit voor mini- en midibussen. De unit wordt voor het eerst in Europa door Thermo King gepresenteerd en biedt een hoge koelcapaciteit, een warmtepompfunctie met optionele PTC-verwarming, nauwkeurige temperatuurregeling met hoog rendement en ventilatoren met laag geluidsniveau.

“Thermo King Bus HVAC streeft ernaar duurzame oplossingen te bieden die passagiers en chauffeurs comfort bieden en tegelijkertijd de busondernemingen ten goede komen met kant-en-klare oplossingen die zijn afgestemd op hun bustypes”, aldus Peter Hansenproductleider Thermo King Bus. “Wij bieden busfabrikanten en carrosseriebouwers toepassingsexpertise en de beste oplossingen met een verscheidenheid aan op maat gemaakte opties en accessoires, zoals frontboxen, kachels, convectoren, standkachels en benutting van restwarmte, CO2-sensoren en andere componenten, allemaal beheerd door één enkele Thermo King-controller.”

Ga voor meer informatie over de Thermo King-oplossingen naarwww.europe.thermoking.com.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This