Thermo King van Trane Technologies lanceert koeloplossingen ter ondersteuning van distributie COVID-19-vaccin

Verschenen: 23 september 2020

In portfolio nu ook systemen met zeer lage temperaturen opgenomen die voldoen aan eisen van farmaceutische klanten.

Thermo King, onderdeel van mondiale klimaatinnovator Trane Technologies (NYSE: TT), heeft zijn portfolio uitgebreid met tijdelijke opslagoplossingen die voldoen aan de unieke eisen van internationale farmaceutische bedrijven die werken aan COVID-19-vaccins. Thermo King is de mondiale leider op het gebied van intelligente koelketenoplossingen met end-to-end temperatuurbewaking.

Farmaceutische bedrijven die zich bevinden in de laatste fase van klinische studies, zullen koelsystemen nodig hebben die de temperatuur (tot wel -70 graden Celsius) van hun producten streng kunnen bewaken. Dankzij de oplossingen van Thermo King kunnen deze bedrijven en hun distributeurs de werkzaamheid van hun producten garanderen gedurende de gehele koelketen: van het transport door de lucht, over zee, per trein en over de weg tot de opslag onderweg en de uiteindelijke bezorging bij de klant. 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie raakt bijna 20 procent van temperatuurgevoelige gezondheidsproducten beschadigd tijdens het transport, en bereikt 25 procent van de vaccins hun bestemming in niet-optimale staat door problemen in de koelketen.

“Gezien de urgente, mondiale behoefte aan een COVID-19-vaccin, kan de wereld zich geen onderbrekingen in de koelketen veroorloven”, zegt Dave Regnery, president en chief operating officer van Trane Technologies. “Onze nieuwe koeloplossingen kunnen temperaturen behouden van -70 graden Celsius gedurende een lange periode. Ze kunnen helpen bij het terugdringen van de kwaliteitsvermindering van een vaccinatie, en heel belangrijk, kunnen voorkomen dat er gebieden komen met een gebrek aan vaccins.”

Thermo King en zijn wereldwijde partners kunnen tijdelijke opslagoplossingen bieden die een vastgestelde temperatuur tot -70 graden Celsius hebben, en voor end-to-end temperatuurbewaking, veiligheid en een volgsysteem zorgen dankzij ultramoderne telematica. Extra opslagoplossingen bevatten onder meer gekoelde trailers, containers en draagbare koelkisten die eenvoudig kunnen worden aangepast en worden overgeplaatst naar andere locaties als er veranderingen in de vraag komen.

Naast het lanceren van koeloplossingen heeft Thermo King klanten ook geholpen met manieren om droogijs zo optimaal mogelijk te gebruiken, dat vaak wordt gebruikt bij transport en opslag van vaccins, maar ook zijn beperkingen heeft. Een container met droogijs voor het bevroren houden van een product, moet mogelijk opnieuw met ijs worden bedekt als het lange tijd onderweg is of wordt blootgesteld aan heel warm weer. Thermo King biedt oplossingen die de duur van droogijs substantieel kan verlengen, of de noodzaak ervan zelfs volledig kan opheffen.

“Wij hebben met farmaceuten en transporteurs, beleidsmakers, toezichthouders en andere industriële partners gesproken over manieren om de koelketen te versterken”, zegt Regnery. “Wij weten dat wij de risico’s kunnen verlagen. We hebben veel ervaring met koelketens, werken actief aan nieuwe oplossingen en pakken de problemen en potentiële uitdagingen aan van de massale distributie van een temperatuurgevoelig vaccin.”

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This