Thermo King van Trane Technologies lanceert koeloplossingen ter ondersteuning van distributie COVID-19-vaccin

Verschenen: 23 september 2020

In portfolio nu ook systemen met zeer lage temperaturen opgenomen die voldoen aan eisen van farmaceutische klanten.

Thermo King, onderdeel van mondiale klimaatinnovator Trane Technologies (NYSE: TT), heeft zijn portfolio uitgebreid met tijdelijke opslagoplossingen die voldoen aan de unieke eisen van internationale farmaceutische bedrijven die werken aan COVID-19-vaccins. Thermo King is de mondiale leider op het gebied van intelligente koelketenoplossingen met end-to-end temperatuurbewaking.

Farmaceutische bedrijven die zich bevinden in de laatste fase van klinische studies, zullen koelsystemen nodig hebben die de temperatuur (tot wel -70 graden Celsius) van hun producten streng kunnen bewaken. Dankzij de oplossingen van Thermo King kunnen deze bedrijven en hun distributeurs de werkzaamheid van hun producten garanderen gedurende de gehele koelketen: van het transport door de lucht, over zee, per trein en over de weg tot de opslag onderweg en de uiteindelijke bezorging bij de klant. 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie raakt bijna 20 procent van temperatuurgevoelige gezondheidsproducten beschadigd tijdens het transport, en bereikt 25 procent van de vaccins hun bestemming in niet-optimale staat door problemen in de koelketen.

“Gezien de urgente, mondiale behoefte aan een COVID-19-vaccin, kan de wereld zich geen onderbrekingen in de koelketen veroorloven”, zegt Dave Regnery, president en chief operating officer van Trane Technologies. “Onze nieuwe koeloplossingen kunnen temperaturen behouden van -70 graden Celsius gedurende een lange periode. Ze kunnen helpen bij het terugdringen van de kwaliteitsvermindering van een vaccinatie, en heel belangrijk, kunnen voorkomen dat er gebieden komen met een gebrek aan vaccins.”

Thermo King en zijn wereldwijde partners kunnen tijdelijke opslagoplossingen bieden die een vastgestelde temperatuur tot -70 graden Celsius hebben, en voor end-to-end temperatuurbewaking, veiligheid en een volgsysteem zorgen dankzij ultramoderne telematica. Extra opslagoplossingen bevatten onder meer gekoelde trailers, containers en draagbare koelkisten die eenvoudig kunnen worden aangepast en worden overgeplaatst naar andere locaties als er veranderingen in de vraag komen.

Naast het lanceren van koeloplossingen heeft Thermo King klanten ook geholpen met manieren om droogijs zo optimaal mogelijk te gebruiken, dat vaak wordt gebruikt bij transport en opslag van vaccins, maar ook zijn beperkingen heeft. Een container met droogijs voor het bevroren houden van een product, moet mogelijk opnieuw met ijs worden bedekt als het lange tijd onderweg is of wordt blootgesteld aan heel warm weer. Thermo King biedt oplossingen die de duur van droogijs substantieel kan verlengen, of de noodzaak ervan zelfs volledig kan opheffen.

“Wij hebben met farmaceuten en transporteurs, beleidsmakers, toezichthouders en andere industriële partners gesproken over manieren om de koelketen te versterken”, zegt Regnery. “Wij weten dat wij de risico’s kunnen verlagen. We hebben veel ervaring met koelketens, werken actief aan nieuwe oplossingen en pakken de problemen en potentiële uitdagingen aan van de massale distributie van een temperatuurgevoelig vaccin.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This