Thermo King voegt nieuwe modellen aan zijn B-serie toe die volledig elektrisch en emissievrij zijn

Verschenen: 27 april 2018

Thermo King®, een leider op het gebied van temperatuurbeheersystemen voor een verscheidenheid aan mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, breidt zijn portfolio uit met nieuwe B-serie modellen. Deze nieuwe koelunits zijn emissievrij en geheel elektrisch aangedreven. De serie werd exclusief ontworpen voor distributie en last mile bezorging van goederen in de binnenstad met kleine vrachtwagens en bestelwagens in de binnenstad en “begrensde” stedelijke gebieden.

De B-serie omvat nu alle soorten toepassingen, waaronder verse, bevroren en warme producten en farmaceutische toepassingen, vanwege de goede distributiepraktijken (GDP)-kwalificatie. De GDP-richtlijnen zorgen ervoor dat het hoge niveau van productkwaliteit, dat bepaald wordt door goede productiepraktijken, behouden blijft in de gehele distributieketen.

Doordat de units van de nieuwe B-serie volledig compatibel zijn met zowel voertuigen met interne verbrandingsmotoren als met volledig elektrische voertuigen, kunnen distributiebedrijven een volledig elektrisch aangedreven en emissievrije koelvloot exploiteren. Doordat de nieuwe units minder energie verbruiken wordt de accuduur verlengd waardoor de flexibiliteit van de distributiemogelijkheden wordt vergroot.

“De B-serie is exclusief ontworpen voor maximale efficiëntie en het veilig en vers houden van bederfelijke waren. En dat is wat onze klanten van Thermo King verwachten”, zegt Pauli Johannesen, vicedirecteur en algemeen manager van de bedrijfseenheid voor vrachtwagen, opleggers en bussen van Thermo King in de EMEA-regio. “We blijven onze klimaatbeloftes nakomen door marktleidende oplossingen te ontwerpen die emissievrij zijn en waarin de transportkoeling volledig elektrisch verloopt. Deze oplossingen helpen op hun beurt onze klanten om ook hun operationele en duurzame doelstellingen ook te realiseren.”

Om de operationele efficiëntie van vervoersactiviteiten verder te verhogen, zijn de B-serie en het gehele assortiment van voertuigaangedreven vrachtwagenunits van Thermo King verbonden via TracKing telematics Connectivity dat continu inzicht geeft in de zichtbaarheid van de beladingstoestand en van het voertuig zelf en van de prestaties van de koelunit. Via een computer of mobiel apparaat hebben vlootmanagers toegang tot kritische data om te garanderen dat de lading te allen tijde beschermd is en de unit zo efficiënt mogelijk functioneert.

Meer nieuws

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics verhuisde begin deze maand naar zijn nieuw hoofdkantoor te Zwijndrecht op het West Port Business Center van vastgoedspecialist Van Wellen Group. De volledige kantoorruimte op de derde verdieping werd voor de directie en ondersteunende diensten in...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This