Thermo King wint Europese Transportprijs voor Duurzaamheid 2020 voor innovatieve en volledig elektrische E-200 koelunit

Verschenen: 5 december 2019

Thermo King®, een marktleider in temperatuurbeheersoplossingen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft de Europese Transportprijs voor Duurzaamheid 2020 in de wacht gesleept. [1]  De innovatieve en volledig elektrische E-200 unit voor bestelwagens en vrachtwagens – lichter dan 3,5 ton – won de competitie in de categorie ‘verwarmen en koelen’.

De Thermo King E-200 vertegenwoordigt de toekomst van koeltransport omdat deze unit efficiënt functioneert met zowel elektrische als gemotoriseerde voertuigen. Een combinatie van de E-200 unit met een elektrisch voertuig maakt veilig, geconditioneerd transport van voedsel en beperkt houdbare goederen mogelijk zonder uitstoot, met laag geluidsniveau en maximaal gemak voor de stedelijke bevolking.

Schone technologieën zonder uitstoot, zoals de E-200, zijn essentieel bij het behalen van de toezegging aan duurzaamheid van Ingersoll Rand 2030 om  de koolstofvoetafdruk van gebruikers te verminderen met één gigaton (ofwel 1 miljard ton) CO2 bij het gebruik van verwarmings-, ventilatie-, airco- (HVAC) en transportkoelproducten en -diensten.  Dat staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoten van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen.

“Deze prijs representeert de aandacht die Thermo King schenkt aan innovatie en duurzaamheid en belichaamt onze leidende principes als marktleider”, aldus Francesco Incalza, vicepresident productmanagement en marketing bij Thermo King. “Het aanpassen van technologieën die de impact van dieseluitstoot en broeikasgassen op onze omgeving verminderen, gaat voor Thermo King verder dan voldoen aan de richtlijnen die wereldwijd worden opgesteld. We willen het juiste doen om zo de kwaliteit van leven te verbeteren.”

De Thermo King E-200 gebruikt aangepaste componenten die nog niet eerder zijn gebruikt in de koeltransportsector, waaronder gepatenteerd energiebeheer dat bijdraagt aan een lager energieverbruik, verhoogde voertuigautonomie en hogere efficiëntie en betrouwbaarheid. 

De unit kan worden geleverd met een optioneel accupakket maar kan ook gebruik maken van de secundaire accu van het voertuig. Zo kan de capaciteit tijdens stops voor leveringen of pauzes beheerst worden. Deze functie vergroot de duurzaamheid van leveringsoperaties doordat chauffeurs de motor kunnen uitschakelen tijdens stops om zo brandstofverbruik en -emissies te verminderen. De E-200 is ook compatibel met de start-stopfuncties van het voertuig en zorgt voor extra besparingen op brandstof.

De Europese Transportprijs voor Duurzaamheid 2020

De organisatie van de tweejaarlijkse Europese Transportprijs voor Duurzaamheid is in handen van de Duitse uitgever HUSS-VERLAG GmbH en haar tijdschrift “Transport”. Met de prijs worden bedrijven beloond die duurzame acties ondernemen en helpen om de principes van duurzame ontwikkelingen beter te verankeren in de transport- en bedrijfsvoertuigenindustrie. 

De prijzen voor 2020 werden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie in München, Duitsland. Een onafhankelijke jury bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, brancheverenigingen en de media beoordeelde de toepassingen zorgvuldig in 16 verschillende categorieën op basis van een puntensysteem. De prijs is bedoeld om bedrijven in de transport- en commerciële voertuigsector aan te moedigen om duurzaam te handelen en te laten zien dat verantwoorde en duurzame acties niet alleen helpen om sociale en ecologische problemen op wereldwijde schaal op te lossen, maar tevens de winstgevendheid verhoogt en de concurrentiepositie van de bedrijven verbetert.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt Dachser zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa....

Van Hool definitief failliet

Van Hool definitief failliet

Vanmiddag kondigde co-CEO Marc Zwaaneveld aan dat Van Hool 's ochtends de boeken had neergelegd bij de rechtbank van koophandel te Mechelen. Daarmee houdt de bussen- en trailerbouwer uit Koningshooikt definitief op te bestaan. Momenteel is een bindende bieding van VDL...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This