Thermo Kings elektrificerende showcase op Solutrans 2023: betreed de ‘E-Zone’

Verschenen: 1 november 2023

Thermo King®, een leider in oplossingen voor transporttemperatuurbeheersing en een merk van Trane Technologies, kondigde zijn showcase aan op de Solutrans 2023-tentoonstelling in Lyon, Frankrijk, van 21 tot 25 november 2023. Bezoekers aan stand F086 in hal 4 zullen een stap in de toekomst van koeling zetten in de ‘E-Zone’ van Thermo King, waarbij elektrische alternatieven worden gepresenteerd voor traditionele oplossingen voor transportkoeling en de niet-aflatende toewijding van het bedrijf aan een schone, stille en krachtige koelketen.

“Bij Thermo King geloven we in de kracht van innovatie om industrieën te transformeren. Toen we in 2021 ons volledig elektrische portfolio met de merknaam Evolve™ introduceerden, hebben we beloofd het voortouw te nemen bij de elektrificatie- en decarbonisatie-inspanningen van onze sector door tegen 2023 volledig elektrische producten te leveren in elk segment van de koelketen”, aldus Laurent Debias, productmanagement- en marketingleider bij Thermo King. “De stand van Thermo King op Solutrans 2023 zal deze toewijding weerspiegelen en illustreren. We zullen demonstreren hoe we die belofte werkelijkheid hebben gemaakt en elektrische koeltechnologieën voor bestelwagens, vrachtwagens en opleggers tentoonstellen, die allemaal vandaag de dag beschikbaar zijn in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika.”

Tot de elektrificerende hoogtepunten van de Thermo King-showcase behoren:

  • Advancer-e: volledig elektrische, motorloze en energieonafhankelijke koelunit voor aanhangwagens die kan werken met verschillende krachtbronnen, waaronder deThermo King AxlePower. AxlePower is een opleggeronafhankelijk, slim energieopwekkingssysteem, ontwikkeld in samenwerking met BPW Bergische Achsen KG. Het levert de stroom die nodig is om de koelunit van de trailer te laten draaien door de energie om te zetten die door de as van de trailer wordt teruggewonnen tijdens de routinematige werking van het voertuig.
  • E-500e: 100% elektrisch aangedreven vlaggenschip met één en meerdere temperaturen in de E-Series voor leveringen in (binnen)steden met elektrische lichte bedrijfsvoertuigen (e-LCV’s – Electric Light Commercial Vehicles).
  • FK2: volledig elektrische transportkoelunit voor bakwagens met EnviroDrive – beproefde alternatortechnologie ontwikkeld door Frigoblock – en ideaal voor duurzame en krachtige multi-drop-stadsdistributie.

Bezoekers aan stand F086 in Hal 4 zullen ook de alternatieve oplossingen zien in het hoogwaardige portfolio van Thermo King, waaronder:

  • Advancer A-500 Spectrum-oplegger unit met meerdere temperaturen, die toonaangevende prestaties op het gebied van koeling, temperatuurherstel en temperatuurverlaging biedt.
  • V-1000 voertuigaangedreven units ontworpen voor grotere bakwagens tot 25 ton, die de prestaties bieden van het toonaangevende dieselaanbod en tegelijkertijd de lage kosten, het lage gewicht en het compacte formaat van een voertuigaangedreven unit leveren.
  • VX-500 voertuigaangedreven unit voor voertuigen tussen 3,5 en 7,5 ton, met een compact ontwerp voor zowel kopschot- als dakmontage, en verbeterde capaciteitsprestaties van 5,5 kW.

“Bij Thermo King gaat onze toewijding aan klanten verder dan producten. Als klanten voor Thermo King kiezen, kopen ze niet alleen apparatuur, maar kunnen ze profiteren van een prestatieverhogend systeem- en oplossingenportfolio, inclusief geavanceerde connectiviteit en aftermarket-ondersteuning. Onze klanten zijn nooit alleen, maar hebben toegang tot ons wereldwijde dealernetwerk dat meertalige, 24/7 ondersteuning biedt aan hun voertuigen onderweg en hen helpt om de beste werkwijzen te identificeren om voortdurende verbetering richting uitmuntendheid te stimuleren”, aldus Laurent Debias.

Ga voor meer informatie over de Thermo King-oplossingen naarwww.europe.thermoking.com.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This