TIP Trailer Services Nordic – verlaging van het aantal band-gerelateerde pechgevallen…

Verschenen: 10 april 2019

 TIP Trailer Services Nordic test Ultra-Seal sinds mei 2017 op een representatief aantal units. Martin Nielsen, Operations Manager voor TIP Trailer Services Zweden, legt uit waarom TIP Trailer Services deze test heeft geïnitieerd: “We wilden de mogelijkheden onderzoeken om het aantal band-gerelateerde pechgevallen voor onze klanten te verlagen, en tegelijkertijd kosten aan onze kant te reduceren. Dit zou een win-win situatie voor alle partijen betekenen, inclusief het milieu.” 

Test resultaten 

De algehele resultaten laten een significante verlaging van het aantal band-gerelateerde pechgevallen zien. Martin Nielsen vertelt: “De units hebben nu 2.668.005 km gereden en we hebben nog geen enkele lekrijding op deze voertuigen gehad. Op nog langere termijn verwachten we dat Ultra-Seal ‘overall’ het aantal band-gerelateerde pechgevallen met ongeveer 60% verlaagt.” “Verder is onze ervaring met Ultra-Seal dat ook de bandendruk beter behouden blijft. In onze werkplaatsen zien we op de units met Ultra-Seal een variatie in bandendruk van 0 tot 0,4 BAR ten opzichte van de standaard bandendruk. Daar tegenover staat een variatie in bandendruk van 0,8 tot 1,4 BAR op de banden zonder Ultra-Seal,” zegt Martin Nielsen. 

“Naast minder pechgevallen en klapbanden en dus minder ‘downtime’ voor het voertuig en de klant, is er duidelijk ook een milieuvriendelijk aspect om rekening mee te houden,” concludeert Martin Nielsen. Het plan is om Ultra-Seal verder te implementeren in de Scandinavische regio gedurende 2019-2020. 

Meer nieuws

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

Opdracht voor levering van 1.500 elektrische en dieseltrucks Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This