TLV en FEBETRA ontstemd: Nachtopening komt met prijskaartje

Verschenen: 23 mei 2019

TLV en Febetra zijn al jarenlang vragende partij om de Antwerpse haventerminals ’s nachts open te houden. Na maandenlang overleg breidt nu ook PSA Antwerp op rechteroever uit naar de nacht. Vervoerders krijgen zo meer combinatiemogelijkheden, wat de efficiëntie van het Antwerpse goederenvervoer vooruithelpt. 

OPNIEUW KOSTEN 

Zover het goede nieuws. De nachtopening komt namelijk met een prijs. Zowel overdag als ’s nachts betaal je 2,34 euro voor elke container die je wil op- of afzetten op Europa en Noordzee Terminal. Een gering bedrag, maar toch onaanvaardbaar voor Febetra en TLV: de sector wordt opnieuw opgezadeld met extra kosten waarvoor het niet verantwoordelijk is. Ook blijft het gros van de depots ’s nachts dicht, wat de opties van de nachtopening weer beperkt. 

DOORREKENEN 

De prijs per container was een absolute voorwaarde van PSA Antwerp aan de onderhandelingstafel. Als sector staan we met de rug tegen de muur. TLV en Febetra adviseren hun leden om de totale meerprijs van elk bezoek aan de PSA-terminals aan de opdrachtgevers door te rekenen, met inbegrip van o.a. de kosten gelinkt aan administratie en voorfinanciering. Tegelijk blijven Febetra en TLV ijveren voor ruimere openingsuren aan de volledige landzijde in de haven en het hinterland. De nachtopening bij PSA zal de komende maanden op regelmatige basis geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd worden. 

Meer nieuws

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Het Kempisch Trainingscentre, reeds lange tijd de onbetwiste autoriteit in veiligheidstrainingen voor professionele chauffeurs, maakt vanaf vandaag, dinsdag 19 september, een doorstart als Aktoo Safety Academy. “Dit opent de deur naar een gevarieerder aanbod van...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This