TomTom is klaar voor verlaging maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

Verschenen: 9 maart 2020

TomTom (TOM2) is klaar voor de verlaging van de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen naar 100 kilometer per uur. De specialist op het gebied van locatietechnologie had eind februari 2020 al een update gedeeld met klanten en partners, zodat automobilisten voldoende de tijd kregen om hun systeem bij te werken. Gebruikers van de TomTom GO Navigation app krijgen de nieuwe kaart ook aangeboden als update. Zodra TomTom-klanten de nieuwe kaart hebben gedownload, krijgen zij de nieuwe maximumsnelheid te zien.

In november gingen de coalitiepartijen al akkoord met de verlaging van de maximumsnelheid, als een van de maatregelen om de stikstofuitstoot te verlagen. De verlaging van de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen wordt in één weekend doorgevoerd. Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden gepland van donderdag 12 maart tot maandag 16 maart – mits de weersomstandigheden goed zijn. Zodra de nieuwe borden geplaatst zijn, gaat de snelheidsverlaging officieel in. Dit betekent dat de maximumsnelheid overdag (tussen 06:00 en 19:00 uur) 100 kilometer per uur wordt. Buiten die tijden blijft de maximumsnelheid hetzelfde: waar je nu 120 of 130 kilometer per uur mag rijden, mag dat straks ook.

Genoeg tijd om voor te bereiden
Addy van Schie, Senior Product Manager, Consumer Products bij TomTom, over de kaartupdate: “Wanneer wij informeren over een kaartupdate, dan weten we dat de meeste van onze klanten hun TomTom-navigatiesysteem binnen twee weken bijwerken. Nu met deze snelheidsverlaging, hebben wij ervoor gekozen om onze klanten voldoende tijd te geven om de nieuwe kaart te downloaden. Op deze manier verminderen we de kans op verwarring over de maximaal toegestane snelheid en helpen wij bij het voorkomen van gevaarlijke situaties op de weg.”

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This