Trailer specialist CTTS krijgt nieuwe eigenaars

Verschenen: 20 december 2022

Ook in deze woelige marktomstandigheden kijkt ALUMAC construct vooruit. Zaakvoerder Stefaan Crombez en zijn team zetten in op diversificatie via de overname van CTTS trailer solutions uit Waregem. David Douterloigne en Stefaan Crombez slaan hiervoor de handen in elkaar en zijn de nieuwe eigenaars van CTTS. Samen zetten ze alles op alles om van dit verhaal een succes te maken.

“David maakt al sinds 2019 deel uit van ons team.” begint Stefaan, zaakvoerder van ALUMAC construct, ASTEMAC en AMC parts. “Sindsdien is onze interesse in de trailer business gestaag gegroeid. We zien veel potentieel in deze markt en ambiëren om CTTS in de komende jaren verder uit te bouwen als dé trailer partner bij uitstek.” 

David pikt in: “Ik heb een verleden in de trailer business en die voorliefde is altijd gebleven. CTTS werd in de jaren ‘90 opgericht en is op vandaag een gevestigde waarde. De organisatie heeft enkele sterke troeven in handen. Zo zijn we in België exclusief verdeler van het kwalitatieve merk Schwarzmüller en zijn we gekend voor een goede naservice. Ook bij de bedrijven binnen de ALUMAC groep zijn kwaliteit en service 2 belangrijke peilers. Meer nog: ze waren bepalend voor de stevige marktpositie die ALUMAC op vandaag heeft.” Stefaan gaat verder: “Klopt. We kennen op dat vlak de noden bij onze klanten en zijn erop georganiseerd om daar maximaal op in te spelen. Het bedrijfs DNA van CTTS en ALUMAC is heel gelijklopend. Daar willen we op verder bouwen.”

Complementair aanbod

“Bovendien is het aanbod van CTTS heel complementair met dat van ons. ALUMAC construct specialiseert zich in de opbouw en inrichting van vracht- en bestelwagens. Ons zusterbedrijf ASTEMAC is een bekende naam op vlak van containers alsook spuitwerk en sinds enkele jaren boden we in samenwerking met toeleveranciers zoals CTTS en A & D al in beperkte mate trailers aan. Toen bleek dat Marc (red. de Pourc vorige eigenaar CTTS) uitkeek naar een opvolger werd al snel duidelijk dat hun business een logische match met de onze is. En als ondernemer moet je altijd openstaan voor nieuwe opportuniteiten.” zegt Stefaan.

Durven in tijden van ‘crisis’De marktomstandigheden zijn niet evident. Toch gaat het hier over een berekend risico. “Ik ben ervan overtuigd dat doordacht investeren in deze tijden loont en bijdraagt aan de continuïteit van onze business. Uiteraard zijn we niet onbezonnen te werk gegaan. CTTS is een gezonde organisatie. In combinatie met de expertise en gedrevenheid van David die zijn schouders onder de dagdagelijkse leiding zet, was dit een kans die we niet aan ons konden laten voorbij gaan.” licht Stefaan toe. Ook David is enthousiast over deze belangrijke wending in zijn carrière: “CTTS is een klein maar performant en wendbaar bedrijf. Intussen vervoegde ook Denis Ribo ons CTTS team. Met zijn ervaring in de trailer wereld is hij de ideale man om op de verkoop te focussen. De steun van ALUMAC geeft ons bovendien een extra duwtje in de rug, zowel financieel als op vlak van naamsbekendheid. Hiermee hebben we belangrijke troeven in handen om te groeien in de toekomst.” 

Ondanks de huidige crisis zijn beide ondernemers het erover eens dat dit geen tijd is om bij de pakken te blijven zitten en wil men verder bouwen op de bestaande fundamenten. Dat wordt hard werken. “Gelukkig steken we graag de handen uit de mouwen en is er veel goesting in de toekomst.” klinkt het bij zowel Stefaan als David. 

De start van de nieuwe samenwerking werd alvast ingezet met succesvolle opendeurdagen afgelopen weekend bij CTTS.Check https://www.alumac.be/ctts-opendeurdagen-17-18-december-2022 voor meer info.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This