TransMission maakt efficiëntieslag met BluJay’s Transportation Management-oplossing

Verschenen: 31 oktober 2019

TransMission, een samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in de Benelux,heeft de keus gemaakt voor een nieuw Transportation Management Systeem (TMS). Na een lange voorselectie heeft TransMission uiteindelijk gekozen voor BluJay om zijn Transportation Management-platform op te zetten.

De redenen dat gekozen is voor BluJay is drieledig. Ten eerste was TransMission op zoek naar een cloudoplossing, om op deze wijze verzekerd te zijn van een optimale en veilige infrastructuur en een kostenreductie. Ten tweede was het huidige, in eigen beheer ontwikkeld en on-premise, systeem verouderd. De laatste reden was doorslaggevend bij de keuze voor BluJay en is gelegen in de complexiteit van het netwerk van TransMission en de gewenste professionalisering.

TransMission is het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in de Benelux en omvat in totaal 21 depots. Hiervan is een groot deel eigendom van de aandeelhouders van TransMission en een ander deel is in handen van strategische partners. Dankzij deze samenwerking is TransMission in staat om een uitgebreide 24-uurs service te bieden in vrijwel de gehele Benelux.

Raymond Cools, Directeur van TransMission, legt uit: “Het gaat om 21 depots in de Benelux die allemaal eenvoudig informatie met elkaar moeten kunnen uitwisselen, maar ook deels hun eigen werkmethodiek hebben. En dat willen we IT-technisch uniform maken. Er zijn maar weinig partijen die dit kunnen waarmaken, dus we zijn heel blij dat we in BluJay een goede partner hebben gevonden.”

Tijdig informatie

Belangrijk is dat klanten, partners en eindklanten volledig, juist en op tijd geïnformeerd worden over de status van hun zendingen. Dat is gezien het volume van de ruim vijf miljoen zendingen die TransMission op jaarbasis vervoert niet eenvoudig. Echter, de echte complicerende factor ligt in de veelheid van depots die weliswaar allen volgens een referentieproces werken, maar uiteraard allemaal hun lokale werkmethodiek toevoegen. Daarnaast is het noodzakelijk om de centrale database van TransMission op een uniforme wijze te vullen en de aanwezige informatie juist terug te koppelen naar de verladers.

MobileSTAR

Naast het TMS van BluJay gaat TransMission ook gebruikmaken van de geïntegreerde scan-applicatie MobileSTAR. Met deze mobiele applicatie wordt via handterminals verkregen data van chauffeurs en loods-personeel ontsloten en ingevoerd in de centrale database om daarna gedeeld te worden onder de diverse depots. Ook het sorteerproces (via de aanwezige sorters op de depots) wordt op deze wijze vanuit BluJay en MobileSTAR aangestuurd.

TransMission verwacht ook een efficiencyslag te maken door de implementatie van het nieuwe Transportation Management-platform, naast een verbeterde transparantie naar klanten, collega’s en eindklanten. De verklaring hiervoor ligt in het feit dat de aanwezige data vrij snel omgezet kan worden in informatie, waardoor KPI’s gemonitord kunnen worden en specifieke rapportages vrij snel worden opgeleverd.

Roel Assies, Vice President Sales bij BluJay, zegt: “TransMission verwerkt zo’n vijf miljoen unieke zendingen per jaar en waarschijnlijk blijven ze fors groeien. Een sterk TMS is dan echt essentieel. We zijn erg trots dat BluJay zo’n mooi samenwerkingsverband, dat uit voornamelijk familiebedrijven bestaat, kan ondersteunen met onze logistieke oplossingen.”

TransMission en BluJay verwachten het volledige project binnen het komende jaar te voltooien.

ICT & Logistiek

BluJay Solutions is aanwezig tijdens ICT & Logistiek van 5-7 november aanstaande op stand 01.B086. Tijdens het event geeft BluJay twee keer een presentatie in Theater 2 (Transport & Distributie). Er wordt dieper ingegaan op de vraag ‘hoe ontwikkel en implementeer je een netwerkstructuur voor meerdere aangesloten depots?’ De sessies staan gepland op 5 en 6 november van 11.45 tot 12.15 uur. Tijdens de sessie van 6 november wordt een duo-presentatie gegeven samen met Raymond Cools, directeur van TransMission.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This