Truck Trading Antwerpen: erkend hersteller Mercedes-Benz Trucks

Verschenen: 27 mei 2021

Vanaf eind mei ook Mercedes-Benz trucks welkom in garage Wijnegem

Truck Trading Antwerpen (TTA), gelegen op de grens van Deurne en Wijnegem, is in Antwerpen al jarenlang de vaste waarde als DAF- en Mercedes-Benz bestelwagens dealer. TTA breidt nu het onderhoud en herstellingen uit naar eigenaars van Mercedes-Benz trucks.  

Als deel van de Willy van Doorne International Group is de nieuwe wending van de Antwerpse vestiging geen stap in het duister. ‘Vanuit VDH, onze zustergarage in Herentals werd aangegeven dat Mercedes-Benz-klanten uit het Antwerpse de dekking voor after-sales te laag vonden. Dit zou de groei van het merk Mercedes–Benz tegenhouden,’ licht Jan Van den Avijle, aftersales manager van TTA, toe.

‘Ook onze klanten met een gemengd wagenpark gaven aan dat er nood is aan een lokale partner waar ze terecht kunnen met hun Mercedes-Benz Trucks en dit voor zowel service als onderdelen.’ Om daarop een antwoord te bieden, besloot TTA de samenwerking met Mercedes-Benz garage VDH Herentals op gebied van service-na-verkoop niet alleen op bestelwagens maar ook op truck-niveau aan te gaan bieden.

‘TTA is al 40 jaar gespecialiseerd in bedrijfsvoertuigen en kent dus de noden van transporteurs. Een vrachtwagen is geen luxeproduct maar voor een transporteur een onmisbare tool,’ benadrukt Van den Avijle. ‘We verkopen en herstellen niet alleen, we denken ook mee met onze klanten. Onze mindset is helemaal gericht op de noden van transporteurs. We zijn blij dat we die filosofie kracht kunnen bijzetten door nu ook te kunnen instaan voor onderhoud en onderdelen van Mercedes-Benz trucks.’

Opleiding en onderdelen

Samen met Mercedes-Benz werd de voorbije maanden alles in het werk gesteld om de garage klaar te stomen voor de volgende stap. TTA heeft niet nagelaten zijn werkplaats volledig op te frissen. TTA voldoet intussen dan ook aan alle nodige standaarden om vanaf het einde van de maand ook onderhoud en herstellingen op trucks te gaan uitvoeren. De onderdelen zijn sinds kort beschikbaar, techniekers en bedienden volgen momenteel de nodige opleidingen. Zo kunnen binnenkort de eerste Mercedes-Benz trucks de garage aan de Bijkhoevelaan in Wijnegem, binnenrijden voor onderhoud.

‘TTA heeft een jarenlange passie voor trucks en kan deze passie nu verdelen over DAF en Mercedes-Benz trucks,’ benadrukt Van den Avijle nog.

De garage aan de Bijkhoevelaan te Wijnegem (Antwerpen)

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This