Truckers For Life Bekkevoort : Truckshow op 10 en 11 augustus 2019

Verschenen: 24 juni 2019

Truckers For Life Bekkevoort, T4L, vzw organiseert op zaterdag 10  augustus en zondag 11 augustus 2019 hun Truckshow te Bekkevoort. Plaats van afspraak is het sportpark De Heide, Oude Leuvensebaan te Bekkevoort. Dit is de vijfde editie o.l.v. Truckers For Life Bekkevoort maar de 35 ste die door Bekkevoort en omstreken trekt. Een jaarlijks mega gebeuren waar de chauffeurs hun goed hart laten zien en samen met hun gezin een mooi weekend beleven in teken van veilig verkeer. Wederzijds respect is een garantie op veilig verkeer. Het trekt elk jaar meer dan 600 trucks aan vanuit alle uithoeken van Europa. Velen blijven er ook overnachten in een gezellige sfeer van toeters en bellen. Al jaren is er ook een kermis voorzien, veel animatie, klank en lichtspel en een gratis muziekfestival. 

Vrijdags komen de eerste Trucks al aan op de weide. Wij hebben een Truckfestivalweide. Sinds enkele jaren kunnen de chauffeurs zich via de website van de Truckers For Life inschrijven. 

Op zaterdag 10 augustus is er de dag van de andersvaliden, mindervaliden. Zondag 11 augustus is er de Truckshow met rondrit door het Hageland, de familiedag voor de Truckers, hun gezin, hun vrienden en sympathisanten in een heus festival kader. Iedereen is welkom en gratis inkom. De Truckers betalen wel een bijdrage bij hun inschrijving. 

Op zaterdag worden de andersvaliden in de watten gelegd. Elk jaar ontvangen de dames van de Truckers For Life meer dan 150 andersvaliden samen met hun begeleiders van verschillende centra uit het Hageland. 

Ze worden verwelkomd door Marijn De Valck, Boma. Deze doet dit al jaren en geniet er zelf duidelijk van.  “ de blijde gezichten doet wel iets moois met een mens “. Marijn neemt elk jaar plaats achter het stuur van een truck en trekt het konvooi. Het konvooi dat de andersvaliden een rondrit van hun leven bezorgt door Bekkevoort. Dit jaar wordt Marijn De Valck bijgestaan door Robby Longo. Deze neemt ook plaats aan het stuur van een truck. Nadat de andersvaliden hun rondrit hebben genoten krijgt ieder van hen en hun begeleiders een Belgisch frietje met toespijs en een drankje aangeboden door het bestuur van de Truckers For Life. Dit gebeurt allemaal o.l.v. Miranda Vandeput en haar team.

Namiddag vanaf 15 h. is er in de tent een Countrynamiddag met als countryband : “ Country Fever “. 

Iedereen is welkom en kan meegenieten van de countrydans in groep. Met als gastoptreden: Robby Longo. Inkom gratis. 

Tegen valavond start de Lichtshow door de aanwezige Truckers met hun “ Bolide “. Vanaf 22.30 h blaast  DJ Marc van Keer de eerste muzikale decibels de lucht in. Dit spektakel is spontaan ontstaan en gegroeid tot een mooi lichtspel van glimmer, licht, blinkende chassis en cabines. Meningen blijven er ook slapen en maken er een kampweekend van. Een aanrader om te bezoeken. Een fotograaf vanuit München komt zelfs elk jaar trucks spotten. Elk jaar mogen wij eveneens een Engelse Trucker ontvangen die door omstandigheden andersvaliden is geworden. Komt elk jaar met zijn aangepaste “ VAN”. 

Om 8 h. ’ s morgens op zondag 11 augustus 2019 worden de eieren geklutst in de pan voor een heerlijk ontbijt. Dan start de gezinsdag met door de ganse dag eet- en drankgelegenheid, kermis,  vanaf 11.30 h grote BBQ. 

Om 14 h. start de rondrit door het Hageland een rondrit van ongeveer 35 km. 

Om 18 h. is er de prijsuitreiking en chauffeurstombola. De bekers zijn gegeerd door de chauffeurs en de eigenaars van de transportvloten. 

Aansluitend wordt er een heus muziekprogramma gepresenteerd met optredens van Lieveke, Ruth Mckenny, Daniël Klügher, Jetti Palleti, Cliff Willy & zijn podiumboys. DJ Aster Clobert verzorgt de “ Foute Truckers Party “. Inkom is gratis.

Guy Reyns, P.R.-verantwoordelijke van de vzw Truckers For Life Bekkevoort, zetten wij elk jaar  de  visie en missie van de Bekkevoortse Truckshow kracht bij door een rondrit met de andersvaliden op zaterdag  en op zondag een familiedag voor het gezin van de Truckers. Wij willen beiden, samen in wederzijds respect, een fantastisch weekend bezorgen.  Met dit keren wij terug tot de essentie van de Truckshow, back to basic, nl. dat de chauffeurs hun goed hart laten zien door samen met de mindervaliden een rondrit te maken en de opbrengst van het evenement te schenken aan lokale goede doelen en aan jeugdwerking . Met dit idee is 35 jaar geleden de Truckshow te Bekkevoort ontstaan. Roger Goedhuys, zelf een gewezen truckchauffeur, opperde het idee en stampte samen met Luc Robijns, Aster Claes e.a. de Truckshow uit de grond. Ze sprongen een gat in de lucht toen ze destijds 80 trucks mochten verwelkom te Bekkevoort en twee hoofdsponsors hadden m.n. Lease Plan en Uniroyal Banden. Bij deze wil ik namens het bestuur van de Truckers For Life Bekkevoort iedereen bedanken die elk jaar present zijn om dit evenement te doen slagen. 

Meer info zie www.truckersforlifebekkevoort.be

Iedereen welkom om er samen een leuk Truckfestival van te maken.

“ Wederzijds respect op de weg geeft garantie op veilig verkeer “

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This