DT – Truckracing seizoen 2023

Verschenen: 10 mei 2023

DT Spare Parts is opnieuw sponsor van SL TruckSport 30

Het FIA European Truck Racing Championship van dit jaar staat op het punt te beginnen. Voor de vierde keer op rij doet professioneel coureur Sascha Lenz van SL TruckSport 30 een beroep op de hulp van de Parts Specialists en hun reserveonderdelen (gesponsord door DT Spare Parts).

De Europese vice-kampioen van 2021 heeft zijn racetruck van MAN een visuele update gegeven. Als het echter op uitrusting aankomt, vertrouwt Sascha Lenz zijn jarenlange ervaring en doet hij dus een beroep op de hoge kwaliteit waar het productmerk DT Spare Parts garant voor staat. Afgelopen jaar was de MAN-coureur al in staat om zijn racekwaliteiten te laten zien en behaalde hij de derde plek in de algehele ranglijst. Van de in totaal 32 officiële races behaalde de coureur 16 podiumplekken.

Truckracing Experience met de Parts Specialists

Dankzij de ‘Truck Racing Experience’ krijgen leden van de Parts Specialists Club de kans om een raceweekend ter plaatse mee te maken, vergezeld door de Parts Specialists, waarbij ze ook een kijkje achter de schermen krijgen en Sascha Lenz persoonlijk kunnen ontmoeten.

Truckracingfans kunnen lid worden van de Parts Specialists Club door zich te registeren in de Premium Shop (premiumshop.dt-spareparts.com) en zich op te geven voor de nieuwsbrief. Hiervoor krijgen zij onmiddellijk 750 kroontjes als welkomstcadeau. Bij aankoop van producten van het merk DT Spare Partskunnen nog meer kroonpunten worden verzameld. Gebruikers met 5000 kroontjes en meer worden automatisch uitgenodigd voor de Parts Specialists Club en de Facebook-groep. Hier staan leden extra voordelen te wachten, zoals exclusieve clubkleding, gebruik van de VIN-zoekfunctie in het Diesel Technic Partner Portal en de mogelijkheid om deel te nemen aan speciale evenementen zoals truckracing.

Nieuw race-evenement in Polen

Net als afgelopen jaar vond de officiële testrace plaats in Most van 17 – 19 april. Het seizoen gaat van start op 20 en 21 mei op het Misano World Circuit in Italië. Dit wordt gevolgd door de tweede en derde ronde op de Slovakia Ring/Slowakije en in Poznan (Polen), die de plaats inneemt van de race op de Hungaroring. Ronde vier vindt plaats op 15 en 16 juli op de Nürburgring in Duitsland en zal als het ware een thuisrace zijn voor Sascha Lenz. Bij dit truckracingevenement worden de Parts Specialists opnieuw vertegenwoordigd met hun eigen kraam, inclusief geweldige activiteiten. Rondes vijf t/m zeven worden gereden in Most (Tsjechië), Zolder (België) en Le Mans (Frankrijk). De laatste race vindt plaats van 30 september t/m 1 oktober in Jarama (Spanje).

Fans ontvangen via het Instagram-kanaal van de Parts Specialists regelmatig de laatste nieuwtjes over de races van Sascha Lenz.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This