TÜV NORD bevestigt: vrachtwagenbatterij van Clarios van het merk VARTA® bespaart brandstof

Verschenen: 8 mei 2024

VARTA®, een merk van de toonaangevende batterijfabrikant Clarios, kan aanzienlijk bijdragen aan brandstofbesparing met de vrachtwagenbatterij VARTA ProMotive AGM. Dit werd nu bevestigd door de Duitse audit-, beoordelings-, validatie- en certificatieorganisatie TÜV Nord. Om het besparingspotentieel te valideren vergeleek TÜV een VARTA ProMotive AGM met een conventionele ProMotive SHD en simuleerde de wekelijkse rustperiodes. Het resultaat toont aan dat logistieke bedrijven veel geld kunnen besparen en de belasting van het milieu aanzienlijk kunnen verminderen met de AGM-batterij.

Vrachtwagenchauffeurs in het langeafstandsvervoer brengen meestal veel tijd door in de cabine van hun voertuig. De startbatterijen in het voertuig leveren vervolgens stroom voor allerlei apparaten, van het airconditioningsysteem tot de koelkast en de verlichting. Omdat conventionele batterijen echter vermogen verliezen wanneer ze diep ontladen zijn, moet de motor steeds opnieuw gestart worden om de batterij tussendoor weer op te laden.

TÜV Nord heeft vastgesteld dat een motor met een conventionele batterij gemiddeld drie uur en 40 minuten moet draaien tijdens een pauze van 48 uur. Dit verbruikt meer dan elf liter benzine en produceert meer dan 28 kilo CO2-uitstoot. Met de VARTA ProMotive AGM daarentegen hoeft de motor maar één uur te draaien. Dit bespaart €14,42 aan brandstofkosten en 20,83 kilo CO2-equivalenten volgens de validatie van de TÜV. Met een gemiddeld verbruik van drie liter resulteert dit in een besparingspotentieel van tot 400 liter brandstof en 1 ton CO2-uitstoot per 50 weken per jaar voor een vrachtwagen voor langeafstandsvervoer.

“Het TÜV-rapport bevestigt onze eigen ervaring, namelijk dat de juiste keuze van batterijtechnologie een grote invloed heeft op de stilstandtijd”, benadrukte Konstantin Gottfried, verantwoordelijk voor wagenpark en werkplaats bij het wereldwijd opererende bedrijf Schwarzer Logistics. “Het gebruik van ProMotive AGM is een verdere maatregel om de bedrijfskosten te verlagen en de duurzaamheidsdoelstellingen te halen.” Dr. Christian Rosenkranz, Vice President Sustainability and Corporate Affairs EMEA bij Clarios, concludeert: “Dit is opnieuw een bewijs van de belangrijke bijdrage die onze batterijen leveren aan duurzame mobiliteit.”

Glasvlies maakt het verschil

AGM is de afkorting van Absorbent Glass Mat (absorberende glasmat). In deze lood-zuurbatterijen is de elektrolyt gebonden in een glasvezelvlies. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk. AGM-batterijen kunnen niet alleen dieper ontladen worden, maar ze kunnen ook sneller opgeladen worden.

 

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This