TVM Belgium lanceert zero-emissieverzekering

Verschenen: 24 april 2024

Als eerste verzekeringsmaatschappij in de sector introduceert TVM Belgium een speciale zero-emissieverzekering voor vrachtwagens en bestelwagens. Veel bedrijven zijn anno 2024 volop aan het investeren in voertuigen op alternatieve brandstoffen. TVM Belgium wil haar klanten zo goed mogelijk ondersteunen in deze transitie. De nieuwe Zero-emissieverzekering beschermt de forse investering van ondernemers naar minder uitstoot in transport.

De weg naar emissieloos rijden is ingezet

De EU wil met de Green Deal klimaatneutraal zijn tegen 2050. Er zijn tal van Europese, Belgische en Vlaamse maatregelen die daarvoor moeten zorgen. Zo mogen er in Vlaanderen vanaf 2029 geen nieuwe wagens met een verbrandingsmotor op fossiele brandstoffen verkocht worden en vanaf 2050 mag het wegvervoer geen uitlaatgassen meer uitstoten. Om die doelstellingen te behalen, zijn er forse duurzaamheidsinvesteringen nodig. Meer en meer bedrijven zijn dan ook bezig om met hun wagenpark stapsgewijs over te schakelen.

TVM ondersteunt ondernemers in de transitie naar zero-emissie

Door passende verzekeringsproducten en aanvullende dienstverlening aan te bieden wil TVM Belgium als full-service verzekeraar haar klanten maximaal blijven ontzorgen, ook in dit veranderende transportlandschap.

Jan van Waterschoot, commercieel directeur TVM Belgium: “De energietransitie vraagt om forse investeringen en is complex. Als betrokken verzekeraar steunen we onze klanten hierin. Met deze nieuwe verzekering neemt TVM drempels weg in de omslag naar zero-emissietransport. Bij TVM verzekeringen in Nederland bieden ze de zero-emissieverzekering al eventjes aan. Het introduceren van dit product in België is voor TVM een logische keuze.”

De verzekering houdt rekening met de extra risico’s van een zero-emissievoertuig

Met een aangepaste schadevergoeding is de klant – ook bij prijsstijgingen – goed verzekerd. Schade door een eigen gebrek aan de aandrijflijn is verzekerd. Ook laadkabels en accu’s zijn verzekerd, zelfs gehuurde accu’s. Daarnaast kunnen aanschafsubsidies eenvoudig meeverzekerd worden. Ten slotte is de klant verzekerd van gespecialiseerde berging bij pech en van vakkundig schadeherstel.

Jan van Waterschoot: “De zero-emissieverzekering van TVM is voor vrachtwagens, bestelwagens, bedrijfswagens en werkmaterieel-voertuigen die rijden op elektriciteit of waterstof. We richten ons trouwens op alle bedrijven die beschikken over professionele voertuigen. Want niet enkel transportbedrijven zetten meer en meer in op emissieloze voertuigen. We merken deze evolutie even goed bij het segment bedrijven met vervoer voor eigen rekening, dus bedrijven die beschikken over vrachtwagens en bestelwagens voor de uitoefening van de eigen activiteiten. De weg naar een duurzame toekomst is duidelijk ingezet. ”

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This