Twee DAF’s CF Electric voor Rhenus Logistics in Duitsland

Verschenen: 8 mei 2019

DAF Trucks heeft twee volledig elektrische CF-trucks geleverd aan Contargo in Duitsland. Contargo is een dochteronderneming van de internationaal toonaangevende Rhenus Group. De DAFs CF Electric met VDL E-Power worden ingezet voor containertransport van en naar lokale terminals in de regio Nederrijn. De twee trucks voor Contargo zijn de eerste DAFs CF Electric die worden ingezet in Duitsland, en de zesde en zevende die deelnemen aan een uitgebreide veldtest.

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks, overhandigde de sleutels van de CFs Electric aan Michael Viefers, lid van de raad van bestuur van de Rhenus Group. Rhenus Group is een internationale logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in contract-, goederen- en havenlogistiek. De onderneming heeft een omzet van €4,8 miljard, opereert vanuit meer dan 610 locaties wereldwijd en heeft 29.000 medewerkers. De twee CFs Electric trucks maken deel uit van de vloot van de trimodale containerspecialist Contargo, een 100% Rhenus-bedrijf dat twee miljoen containers per jaar verwerkt.

Elektrische trucks voor stedelijke gebieden
“Het is overduidelijk dat de transportsector aan de vooravond van een grote transitie staat”, zegt Richard Zink. “Het motto van Contargo is Take the better routeen ik ben bijzonder trots dat we deze missie kunnen ondersteunen en het succes van Contargo’s nóg verder uit te bouwen met twee DAFs CF Electric trucks. Die zijn ‘the better route’, aangezien de elektrische truck in steeds meer steden de norm zal worden, overal in Europa.” 

Zink vervolgt: “We zijn verheugd dat we onze ervaring met elektrische trucks verder kunnen vergroten in samenwerking met een gerenommeerd bedrijf als Rhenus. De data die  we verzamelen over zowel de technologie als de operationele inzet zullen bijdragen aan de specificaties voor de uiteindelijke productiemodellen, zodat we er zeker van zijn dat die naadloos aansluiten op de eisen van de markt.”

“Belangrijke stap richting CO-vrij transport”
“We zijn geweldig trots dat we als één van de eersten mogen gaan rijden met deze vooruitstrevende DAFs”, zegt Jürgen Albersmann, Managing Director bij Contargo. “Een van onze doelen is om CO₂-vrij te zijn tegen 2050. Deze trucks vormen een belangrijke stap richting dit ambitieuze doel.” 

Lokaal containertransport 
De DAF CF Electric trucks zullen hun thuisbasis in Duisberg hebben en worden gebruikt voor lokaal containertransport binnen de vloot van Contargo. Het beheer van de trucks zal worden uitgevoerd door Rhenus Trucking, optredend als dienstverlener voor Contargo.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This