Twee DAF’s CF Electric voor Rhenus Logistics in Duitsland

Verschenen: 8 mei 2019

DAF Trucks heeft twee volledig elektrische CF-trucks geleverd aan Contargo in Duitsland. Contargo is een dochteronderneming van de internationaal toonaangevende Rhenus Group. De DAFs CF Electric met VDL E-Power worden ingezet voor containertransport van en naar lokale terminals in de regio Nederrijn. De twee trucks voor Contargo zijn de eerste DAFs CF Electric die worden ingezet in Duitsland, en de zesde en zevende die deelnemen aan een uitgebreide veldtest.

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks, overhandigde de sleutels van de CFs Electric aan Michael Viefers, lid van de raad van bestuur van de Rhenus Group. Rhenus Group is een internationale logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in contract-, goederen- en havenlogistiek. De onderneming heeft een omzet van €4,8 miljard, opereert vanuit meer dan 610 locaties wereldwijd en heeft 29.000 medewerkers. De twee CFs Electric trucks maken deel uit van de vloot van de trimodale containerspecialist Contargo, een 100% Rhenus-bedrijf dat twee miljoen containers per jaar verwerkt.

Elektrische trucks voor stedelijke gebieden
“Het is overduidelijk dat de transportsector aan de vooravond van een grote transitie staat”, zegt Richard Zink. “Het motto van Contargo is Take the better routeen ik ben bijzonder trots dat we deze missie kunnen ondersteunen en het succes van Contargo’s nóg verder uit te bouwen met twee DAFs CF Electric trucks. Die zijn ‘the better route’, aangezien de elektrische truck in steeds meer steden de norm zal worden, overal in Europa.” 

Zink vervolgt: “We zijn verheugd dat we onze ervaring met elektrische trucks verder kunnen vergroten in samenwerking met een gerenommeerd bedrijf als Rhenus. De data die  we verzamelen over zowel de technologie als de operationele inzet zullen bijdragen aan de specificaties voor de uiteindelijke productiemodellen, zodat we er zeker van zijn dat die naadloos aansluiten op de eisen van de markt.”

“Belangrijke stap richting CO-vrij transport”
“We zijn geweldig trots dat we als één van de eersten mogen gaan rijden met deze vooruitstrevende DAFs”, zegt Jürgen Albersmann, Managing Director bij Contargo. “Een van onze doelen is om CO₂-vrij te zijn tegen 2050. Deze trucks vormen een belangrijke stap richting dit ambitieuze doel.” 

Lokaal containertransport 
De DAF CF Electric trucks zullen hun thuisbasis in Duisberg hebben en worden gebruikt voor lokaal containertransport binnen de vloot van Contargo. Het beheer van de trucks zal worden uitgevoerd door Rhenus Trucking, optredend als dienstverlener voor Contargo.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This