Twee volledig elektrische BYD stadsbussen voor Beauvais

Verschenen: 6 december 2018

BYD France heeft de eerste elektrische stadsbussen afgeleverd die in de fabriek in Beauvais zijn geassembleerd. De aflevering van de twee 12 meter lange elektrische bussen is deze week gevierd met een ceremonie. De twee stadsbussen worden ingezet in de Agglomération du Beauvaisis, de verzameling dorpen en buurtschappen die samen de gemeenschap Beauvais vormen.

Beauvais is de eerste stad in Frankrijk die heeft gekozen voor de elektrische stadsbussen van BYD. Het is de eerste keer dat in Beauvais en omgeving binnen de reguliere dienstregeling elektrische bussen worden ingezet. De BYD stadsbussen rijden vanaf deze maand dagelijks op het traject van het vliegveld van Beauvais-Tillé naar het gemeentehuis en het treinstation, en op de snelbusroute langs lokale hotels. In de handen van de Franse busmaatschappij Transdev rijden de emissievrije bussen tot 160 kilometer per dag. Opladen gebeurt ’s nachts bij een depot van Corolis dat deel uitmaakt van het Transdev-netwerk. Op één lading kunnen de bussen een dag lang rijden.

De officiële aflevering van de elektrische bussen aan de Agglomération du Beauvaisis staat gepland op aanstaande zaterdag 8 december om elf uur. Hiervoor is een historische locatie uitgekozen, tegenover de beroemde Kathedraal van Beauvais.

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “Het doet ons veel plezier dat we onze eerste elektrische stadsbussen mogen afleveren in Beauvais, dezelfde regio waar onze Franse fabriek staat. De Franse markt voor elektrische bussen en touringcars is een van de grootste van Europa, en dat was voor ons een van de belangrijkste redenen om onze productiefaciliteit voor de lokale markt te vestigen in Allonne. Vanuit deze plaats kunnen wij onze Franse afnemers optimaal bedienen, zitten we dicht bij onze klanten en kunnen we met lokale vakmensen elektrische bussen op maat produceren. BYD France heeft genoeg productiecapaciteit om emissievrije elektrische bussen te bouwen, en om aan te sluiten bij de doelstellingen van de Klimaattop van 2015 in Parijs.”

Op dit moment heeft BYD meer dan 600 Europese orderbevestigingen voor elektrische stadsbussen in portefeuille. Daarmee is de fabrikant de nummer één leverancier van elektrische bussen in Europa. Het merk heeft inmiddels meer dan 45.000 elektrische bussen afgeleverd aan klanten over de hele wereld, waarbij de toegepaste batterijtechnologie zich als volmaakt betrouwbaar heeft bewezen.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This