Uitbreiding DKV servicenetwerk met LNG-stations van LIQVIS

Verschenen: 14 november 2019

Overstappen op LNG steeds aantrekkelijker door lage brandstofemissies en tolvrijstellingen – Nu ruim 60 LNG-stations toegankelijk voor gebruikers DKV Card dankzij partnership tussen Liqvis en DKV

Vanaf heden kunnen klanten van DKV Euro Service ook terecht bij LNG-stations van LIQVIS voor het afrekenen van vloeibaar aardgas (LNG) zonder contante betaling. LNG-station Grünheide (Mark) bij Berlijn is hier nu al klaar voor. Het volgende station in de reeks nieuwe locaties is Kassel-Lohfelden, begin 2020. Ook zijn er voorbereidingen voor het operationeel maken van LIQVIS-stations in regio’s zoals Bönen, Hamburg en Hannover. DKV heeft nu meer dan 60 LNG-stations door heel Europa in zijn netwerk.

“Het belang van LNG neemt alsmaar toe. Bovenop de stijgende vraag in Duitsland krijgen we nu ook vragen van buitenlandse vervoerders die gebruik maken van Duitsland als doorvoerland en voor wie LNG vanwege de tolvrijstelling voor LNG-trucks interessant is,” zegt Sven Mehringer, managing director Fuel & Energy bij DKV. “We zijn dan ook blij dat we met LIQVIS een sterke partner hebben gevonden om ons servicenetwerk verder uit te breiden.”

Silvano Calcagno, directeur LIQVIS GmbH:“LIQVIS breidt zijn netwerk van LNG-stations voortdurend uit om in te spelen op de stijgende vraag naar LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met de acceptatie van de DKV Card bij de LNG-stations van LIQVIS hopen we nog meer vervoerders te kunnen overtuigen voor LNG als brandstof. Die overstap wordt vanuit LIQVIS ook gefaciliteerd met diensten zoals tankinstructie en -training.”

De voordelen van LNG liggen vooral bij de lage emissies op gebied van fijnstof, stikstofoxide en CO2 en, niet te vergeten, geluid. De waarden van fijnstof en NOx blijven duidelijk onder de Euro-VI norm. Door de geluidsarme LNG-motortechniek wordt aflevering buiten standaardtijden ook makkelijker. Bovendien kunnen fleetowners dankzij LNG hun voertuigen voorzien van een hoeveelheid aardgas die toereikend is voor het afleggen van grotere afstanden.

 

 

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This