Uitgebreide Bobcat Campus gastheer van levendige Demo Days

Verschenen: 31 oktober 2019

De Doosan Bobcat Campus in het Tsjechische Dobris was onlangs de locatie van de nieuwste versie van de zeer succesvolle Bobcat Demo Days, een voor de industrie uniek evenement dat sinds 2011 elk jaar wordt gehouden. Dicht bij de hoofdstad Praag, is de Dobris Campus onlangs verder uitgebreid met het nieuwe Doosan Bobcat-hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

De Dobris Campus is een unieke locatie onder de vele faciliteiten van Doosan Bobcat in de hele wereld. Op het terrein staan niet alleen het nieuwe hoofdkantoor, het Innovation Center en het opleidingscentrum voor EMEA, maar ook de Bobcat-fabriek, die een aanzienlijk deel van de compacte machines van het bedrijf voor EMEA en andere regio’s produceert.

In Dobris heeft Doosan Bobcat alle technischeontwikkelings-productie-en managementafdelingenvan het bedrijf op één locatie. De Campus is dan ook een ideale locatie voor een evenement als de Demo Days, waar klanten en dealers van Bobcat nieuwe producten en concepten kunnen zien en uitproberen voordat ze op de markt komen. De investeringen in R&D, productie, faciliteiten en processen bij Dobris moeten het nog gemakkelijker maken om zaken te doen met het bedrijf.

Bobcat Demo Days 

De Demo Days 2019, waar niet alleen bestaande producten werden getoond, maar ook nieuwe ontwikkelingen, werd bezocht door meer dan 700 klanten en dealers uit de hele EMEA-regio – het hoogste aantal ooit. Zij namen de gelegenheid te baat om het volledige gamma Bobcat-laders, minigraafmachines, verreikers en aanbouwdelen onder werkomstandigheden uit te proberen. Onlangs gelanceerde producten die op deze Demo Days voor het eerst verschenen, waren onder meer de eerste elektrische minigraafmachine van één ton ter wereld – de E10e– en de nieuwe reeks Bobcat Waste Expert verreikers.   

Gustavo Otero, EMEA President van Doosan Bobcat, zei: ”De Demo Days weerspiegelen de zeer nauwe relatie tussen Bobcat en zijn klanten uit de hele EMEA-regio. Het evenement biedt een geweldig platform voor de 180 dealers van Bobcat in 120 EMEA-landen en hun klanten om een brede selectie van machines en meer dan 100 verschillende soorten aanbouwdelen in de praktijk te bekijken.”

De Demo Days, die meer dan twee weken duurden, zijn kenmerkend voor de ondersteuning en zorg die Bobcat zijn klanten in de hele regio biedt. De klanten kunnen op lokaal niveau gemakkelijk met de dealers communiceren, maar tijdens de Demo Days kunnen ze ook praten met Bobcat-personeel uit andere delen van het bedrijf, om ervoor te zorgen dat feedback en ervaringen in beide richtingen worden uitgewisseld.

Nieuwe merkidentiteit

Een van de nieuwe ontwikkelingen op de Demo Days was de lancering van een nieuwe merkidentiteitdie de iconische ‘One Tough Animal®’ merkboodschap van het bedrijf weerspiegelt en tegelijkertijd 
de kernkwaliteiten van Bobcat-apparatuur krachtiger weergeeft: robuustheid, wendbaarheid 
en veelzijdigheid. Tegelijkertijd verenigt en versterkt de nieuwe look de visuele identiteit van alle Bobcat-productlijnen. De nieuwe styling is nu meer modulair en kan worden toegepast op machines van alle verschillende soorten en maten.

Sinds een aantal jaren genieten de producten van Bobcat al een sterke identiteit, bestaande uit witte, zwarte en oranje kleuren met het bekende Bobcat-logo. Door de nieuwe styling te verankeren 
in Bobcat’s DNA – met de trefwoorden robuust, wendbaar en veelzijdig – hebben de ontwerpers met succes het kenmerkende silhouet van het materieel en het unieke, aloude Bobcat-beeld een nieuwe dynamiek gegeven. 

Nieuwe M-serie met Stage V-motoren

In de EMEA-regio is de eerste productlijn met de nieuwe styling de nieuwe M-serie met de modellen S450S510en S530. Ze zijn ook uitgerust met een speciaal ontwikkelde Bobcat-motor die voldoet aan de Stage V-normen. De nieuwe machines, die op de Demo Days voor het eerst te zien waren, zullen vanaf januari 2020 in Europa leverbaar zijn, waar dan de Stage V-regelgeving van toepassing is. 
De nieuwe laders uit de Stage V M-serie bieden bestuurders betere prestaties, meer comfort en eenvoudiger onderhoud om de efficiëntie op de werkplek te maximaliseren. 

Vakkundig ontwerp heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe S450, S510 en S530 schrankladers zelfs met de ingebouwde Bobcat Stage V-motorde kleine afmetingen behouden. De machines hebben een werkelijk compact formaat en een laag gewicht, zodat ze gemakkelijk in krappe ruimtes kunnen manoeuvreren en gemakkelijk kunnen worden getransporteerd.

De nieuwe Bobcat-motor biedt 37% meer koppel en een snel herstel na overbelasting in vergelijking met de vorige machines. Dat zorgt voor meer comfort voor de bestuurder, omdat hij bij een lager toerental met hetzelfde vermogen kan werken, met als gevolg een lager geluidsniveau en een lager brandstofverbruik. 

Nieuwe laders in de R-serie 

De volgende productlijn met het volledig nieuwe ontwerp in EMEA zal de R-serie laders zijn, gepland voor lancering in 2020. Bobcat gaf tijdens de Demo Days een voorproefje van de R-serie ladersmet de nieuwe R-serie S580schranklader en de T580compacte rupslader.

De nieuwe laders uit de R-serie bieden betere prestaties en comfort in vergelijking met hun voorgangers en bieden meer comfort en maken minder lawaai. Ze zijn daarnaast voorzien van een nieuw cabineontwerp uit één stuk en een nieuw LED-verlichtingssysteem voor beter zicht ’s nachts. Meer gedetailleerde informatie over de bediening van de machine is beschikbaar via de nieuwe standaard 5-inch en optionele 7-inch touch screen displays.

Alle laders uit de R-serie zijn voorzien van nieuwe gietstalen voorladerarmen (20% sterker dan het vorige stalen ontwerp). Ze beschikken ook over een nieuw ontworpen koelpakket als antwoord 
op de vraag naar koeling met een hogere capaciteit. 

Bovendien bieden alle compacte rupsladers uit de R-serie een hoge stabiliteit dankzij de vijfkoppige torsieophanging die nu in alle rupsladermodellen in het assortiment is verwerkt. 

Innovations HUB

De nieuwe Bobcat Innovations HUB, die voor het eerst op de Demo Days stond, bood ruimte voor nieuwe ideeën en prototypes van het bedrijf die worden getest en die gericht zijn op het verbeteren van de productiviteit. 

Een van de conceptmachines die op de beurs werd gedemonstreerd was de Bobcat Quad-rupsladermet quad-banden die op het frame van Bobcat-schrankladers zijn vastgeschroefd. Het bolt-on/bolt-off ontwerp van de quad-rupsbanden zorgt ervoor dat de machines nu nog veelzijdiger kunnen worden aangepast aan de omgeving en de toepassingen waarin ze werken. Op de Demo Days waren de concept quad-tracked machines beschikbaar voor klanten om te testen en feedback te geven over 
de veelzijdigheid van deze functie. Die heeft als doel de klanten de flexibiliteit te geven om productief 
te werken in verschillende omgevingen of op verschillende locaties. Op dit moment is de quad-track machine nog slechts een concept in de evaluatiefase, maar zij toont aan dat Bobcat in staat is om veel sneller concepten te bouwen, te demonstreren en te evalueren.

Een andere opwindende Bobcat-ontwikkeling op de Demo Days was het Bobcat MaxControl-systeem, eennieuwe, op IOS (Apple) gebaseerde, plug and play afstandsbediening.Zij maaktgebruik van een smartphone om Bobcat-laders te bedienen. Met zijn gelijkenis met gaming joysticks of een Xbox-controller, zorgt Bobcat MaxControl ervoor dat het op afstand bedienen van Bobcat-laders spelenderwijs gaat. 

Voor bestuurders die Bobcat MaxControl gebruiken, betekent dit dat ze niet in en uit de machine hoeven te stappen om poorten te openen; de machine te parkeren; haar op een trailer te laden of om materiaal op te pikken dat is uitgegraven terwijl ze in een graafmachine zitten. Het systeem is in Noord-Amerika slechts in beperkte mate gelanceerd en bevindt zich in EMEA momenteel in de testfase.

Volledige vrijheid

Tijdens de Demo Days wordt het buitenterrein optimaal gebruikt om klanten voldoende ruimte te geven om de volledige lijn machines en aanbouwdelen van Bobcat te besturen en te bedienen. Verschillende van deze producten worden gepresenteerd in werkende toepassingsscenario’s die laten zien hoe Bobcat-machines en aanbouwdelen worden gebruikt in klantenmarkten zoals landschapsarchitectuur, wegonderhoud, nutsbedrijven en bosbouw.       

Klanten hebben de vrijheid om bijna elke machine van hun keuze te besturen en te bedienen, in de wetenschap dat de vele aanwezige Bobcat-productspecialisten, marktexperts en demonstrateurs hen kunnen bijstaan met hulp en advies.

Een van de hoogtepunten van de Demo Days is – zoals de naam al suggereert – de Demo Show. Het demoteam wijzigt elk jaar de choreografie zodat er telkens een nieuwe show te zien is. Het gebruik van live muziek, meer artiesten dan ooit, kleurenlaserlicht, mist en vuurwerk, gekoppeld aan een toenemend aantal machines en operators, zorgden ervoor dat de Demo Show dit jaar een van de meest spectaculaire ooit was.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This