UN-gecertificeerde PETRONAS Syntium Bag-In-Box is nu verkrijgbaar in Europa

Verschenen: 22 maart 2023

PETRONAS Lubricants International lanceert ecologische verpakking van recyclebaar karton, zacht plastic en met een ingebouwd kraantje

PETRONAS Lubricants International (PLI) lanceert de PETRONAS Syntium Bag-In-Box (BIB) in Europa. Dit is een ecologische verpakking van recyclebaar karton, zacht plastic en een ingebouwd kraantje. De launch is een belangrijke mijlpaal in de duurzaamheids- en circulariteitsdoelstellingen van het bedrijf. De Petronas Syntium BIB biedt een slimme, milieuvriendelijke verpakkingsoplossing voor verschillende markten in heel Europa.

PETRONAS Syntium BIB is een UN Mark gecertificeerde kartonnen verpakking. De verpakking voldoet aan alle transportvoorschriften voor het verpakken en verzenden van gevaarlijke goederen. De certificering is ongebruikelijk in de smeermiddelenindustrie.

De productie van de PETRONAS Syntium BIB stoot minder koolstof uit, heeft minder afval, en maakt gebruikt van gerecycleerde materialen. Hierdoor gebruikt PETRONAS 92 procent minder plastic dan fabrikanten van traditionele plastic flessen. De nieuwe, duurzame verpakking bestaat uit twee complementaire elementen: een kartonnen buitenkant en een zachte plastic binnenzak voor viscose producten. Hierdoor werken product en verpakking veilig en naadloos samen.

De robuuste kartonnen verpakking is 100 procent recyclebaar en is voorzien van een hoogwaardige bedrukking, zodat klanten de PETRONAS Syntium BIB producten gemakkelijk onderscheiden. De plastic binnenzak is gemaakt van duurzame Nylon film LX, die een hogere trek-, perforatie-, rek- en hittebestendigheid heeft dan andere folies. De geïntegreerde, ergonomische kraan van de zak zorgt voor een sterke aromatische barrière en een schone schenking, zonder knoeien of morsen. De binnen- en buitenverpakking combineren duurzaamheid met gebruiksgemak en houdbaarheid: een belangrijke stap voor ecologische verpakkingen binnen de smeermiddelenindustrie.

Domenico Ciaglia, Managing Director EMEA bij PETRONAS, zegt: “Dit is een cruciale stap in PETRONAS Lubricants International’s doel om duurzamer te worden in het hele bedrijf. Onze planeet en onze consumenten staan voorop, en we zijn er trots op dat we producten van hoge kwaliteit ontwikkelen die aan beide behoeften voldoen. Onze consumenten stimuleren ons om te innoveren, en onze planeet motiveert ons om onze duurzame praktijken bij elke stap verder te ontwikkelen, of het nu gaat om onze producten of onze interne activiteiten. We kijken ernaar uit om deze aandachtspunten te blijven volgen en te zien wat we hierna duurzaam kunnen ontwikkelen.”

De nieuwe PETRONAS Syntium Bag-In-Box is vanaf maart 2023 verkrijgbaar.

Meer nieuws

DAF en Einride stimuleren elektrisch wegtransport

DAF en Einride stimuleren elektrisch wegtransport

Einride en DAF hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van 50 volledig elektrische Nieuwe Generatie DAF trucks. Deze ultramoderne voertuigen zullen worden toegevoegd aan Einride's vloot van elektrische vrachtwagens, die in Europa een van de grootste in...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This