UPS Healthcare lanceert actief koelketentransport

Verschenen: 7 februari 2022

UPS Healthcare zet zijn investeringen in de Benelux in 2022 voort en lanceert een nieuwe koelketendienst voor transport over land die over de hele markt actief is en kan rekenen op een sorteerhub in zowel België als Nederland.

De transportservice, die het bestaande aanbod van koelketendiensten in Italië, Hongarije, Polen, Tsjechië en het VK aanvult, is het antwoord van UPS op de groeiende behoeften van zijn Benelux- klanten, waar de totale uitgaven voor gezondheidszorg in België 10,7%2 van het BBP vertegenwoordigden in 2020.

Nu de zorgsector groeit en een trend vertoont naar gespecialiseerde farmaceutische producten en biologische therapeutische geneesmiddelen – een snel evoluerende markt die in 2025 wereldwijd 370,14 miljard euro zou bereiken3 – worden precisie- en temperatuurgecontroleerde logistiek steeds belangrijker. De voertuigen van de nieuwe koelketenfleet van UPS zijn dan ook uitgerust met dubbeletemperatuurcontrole voor transport bij temperaturen tussen 2 tot 8 graden en 15 tot 25 graden Celsius. Bovendien zijn zowel de locatie- als de temperatuursgegevens van de verscheepte goederen steeds in realtime beschikbaar, wat bedrijfsleiders helpt om betere beslissingen te nemen over risicobeheer en prestatieverbetering in hun toeleveringsketen.

De afgelopen twee jaar hebben het belang van de gezondheidszorgsector in de verf gezet en de complexiteit van farmaceutische toeleveringsketens blootgelegd,” zegt Anouk Hesen, Operations Director, UPS Healthcare West Europe. “Technologieën die end-to-end zichtbaarheid van locatie en temperatuur mogelijk maken, zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat patiëntkritieke producten worden afgeleverd waar ze moeten zijn, op het juiste moment en op de juiste temperatuur.”

De nieuwe fleet, die voort wordt gedreven door ervaren en getrainde chauffeurs binnen het strategisch ontwikkelde farmanetwerk van UPS Healthcare, omvat opties voor onder andere bezorging de volgende dag, distributie van deur tot deur en LTL-verzending in de Benelux.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This