Van Hool lanceert de A-serie: nieuw gamma100% zero-emissie lijnbussen

Verschenen: 3 juni 2022

Op European Mobility Expo, een internationale vakbeurs voor openbaar vervoer in Parijs (7-9 juni 2022), introduceert Van Hool een gloednieuw gamma 100% zero-emissie lijnbussen. Met de A-serie schakelt de onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen een versnelling hoger op weg naar een duurzaam openbaar vervoer.

De nieuwe A-serie wordt voorzien van uitsluitend zero-emissie aandrijflijnen: batterij-elektrisch, brandstofcel (waterstof) en trolley. Met dit nieuwe A-gamma bouwt het bedrijf verder op zijn verworven kennis en ervaring in milieuvriendelijke lijnbussen voor openbaar stads- en streekvervoer. Van Hool biedt zo een antwoord op de steeds groeiende vraag van openbare vervoersmaatschappijen die hun vloten volop aan het ‘vergroenen’ zijn.

De Van Hool A-serie is een compleet nieuw gamma lijnbussen in 4 verschillende lengtes (12m, 13m, 18m en 24m) waarbij 2 tot 5 passagiersdeuren mogelijk zijn.

Reeds 162 lijnbussen van de A-serie in bestelling

Nog vóór de officiële aankondiging van het nieuwe A-gamma mocht Van Hool reeds 13 orders noteren, voor een totaal van 162 bussen. In Parijs wordt de A12 met een batterij-elektrische aandrijving voorgesteld. Afspraak van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 juni in Paris Expo, Porte de Versailles, Hall 4 stand H10.

Van Hool is een onafhankelijk familiebedrijf en fabrikant van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, dat in 1947 werd opgericht, is gevestigd in Koningshooikt (België). In 2022 viert het bedrijf haar 75-jarig bestaan. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Noord-Amerika. Van Hool telt wereldwijd zo’n 3.500 medewerkers, die vooral werkzaam zijn in de productiebedrijven in Koningshooikt (België) en Skopje (Noord-Macedonië).

Meer nieuws

Het IVECO Daily Van avontuur gaat door in Amerika

Het IVECO Daily Van avontuur gaat door in Amerika

Professioneel kiteboarder Núria Gomà i Lleonart blijft reizen aan boord van haar Daily 4x4. Een volledig nieuw ontwerp voor haar bestelwagen omgezet naar een Tigrotto, een Daily 4x4 Special Edition geïnspireerd op een historisch IVECO-voertuig uit de jaren 50 en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This