Van Hove Garages opent nieuwe vestiging met technische keuring op site

Verschenen: 22 november 2018

Op de nieuwe site van Renault Trucks-garage Van Hove in Kruibeke komt een vrachtwagenkeuring. Het is de eerste Vlaamse Renault Trucks-vestiging die vrachtwagens van alle merken technisch laat keuren op eigen terrein. Bovendien komt er ook een slaapplaats voor gestrande chauffeurs en werft de garage extra werknemers aan.

Renault Trucks-garage Van Hove bouwt aan een nieuwe vestiging in Kruibeke. Het zal de eerste Renault Trucks-garage in Vlaanderen zijn die een officiële technische vrachtwagenkeuring op eigen terrein aanbiedt. Alle vrachtwagens -dus niet enkel Renault Trucks- kunnen hier een technische keuring krijgen. Van zodra het gebouw in het voorjaar van 2019 klaar is en de toestellen er staan, kan de garage een erkenning aanvragen.

Keuringsonderneming SBAT nv, waar Van Hove Garages mee samenwerkt, ondersteunt dit initiatief. “Keuringen op verplaatsing gebeuren steeds vaker en het is een win-winsituatie”, vertelt Jurgen Robrecht, adjunct-technisch directeur bij SBAT nv. “De chauffeurs hoeven zich zelf niet meer te verplaatsen of in een lange wachtrij te staan en op onze terreinen reduceren we het aantal wachtende voertuigen.” De bedoeling is dat er wekelijks SBAT nv-medewerkers onafhankelijke keuringen uitvoeren.

“Chauffeurs komen op afspraak en hoeven dus niet lang te wachten”, aldus Luc Van Hove. “Voor onze klanten betekent dit een enorme tijdswinst, want we kunnen onderhoud en keuring onder hetzelfde dak uitvoeren. Ook het ijken van de tachograaf kan moeiteloos in onze garage gebeuren. Dankzij deze full service kunnen we zeer efficiënt werken.”

Speciaal is ook de slaapplaats voor gestrande truckchauffeurs, waarschijnlijk een unicum in ons land. “De plek is vooral bedoeld voor chauffeurs met pech. Ze kunnen niet altijd meteen naar huis als hun vrachtwagen aan herstelling toe is. Daarom bieden we hen een slaapplek aan, terwijl we hun voertuig repareren. Door die kamer -uiteraard met sanitaire voorzieningen- hebben ze overdag ook privacy. Ze hoeven niet de hele dag aan de koffiecorner zitten wachten”, legt Luc Van Hove uit.

 

Meer nieuws

TVM Belgium lanceert zero-emissieverzekering

TVM Belgium lanceert zero-emissieverzekering

Als eerste verzekeringsmaatschappij in de sector introduceert TVM Belgium een speciale zero-emissieverzekering voor vrachtwagens en bestelwagens. Veel bedrijven zijn anno 2024 volop aan het investeren in voertuigen op alternatieve brandstoffen. TVM Belgium wil haar...

Wie wordt 1 juni de “Beste heftruckchauffeur van België”?

Wie wordt 1 juni de “Beste heftruckchauffeur van België”?

Linde verdeler Motrac organiseert nationaal kampioenschap heftruckrijden in Antwerpen Zaterdag 1 juni kunnen heftruckchauffeurs uit heel België opnieuw deelnemen aan het nationaal kampioenschap heftruckrijden van Motrac. De Belgian LindeCup, die dit jaar al voor de...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This