Van Moer investeert € 2 miljoen in veiligheid op de werkvloer

Verschenen: 2 juni 2022

Technologie van Rombit voorkomt ongevallen met heftrucks

Met een investering van 2 miljoen, pioniert Van Moer Logistics in veiligheid op de werkvloer. De samenwerking tussen Van Moer Logistics en Rombit is een primeur in de sector. De oplossing wordt voor de eerste keer uitgerold op grote schaal in de logistieke sector over meer dan 300 heftrucks op 10 locaties. Van Moer Logistics is daarmee de eerste logistieke dienstverlener in de haven die een investering van deze omvang aangaat bij Rombit.

Investering in personeel

Evert Bulcke, COO Rombit: “De sector van opslag en distributie kent een sterke groei. Jammer genoeg groeit ook het aantal zware ongevallen. Nieuwe oplossingen van eigen bodem combineren coaching en technologie. We zijn zeer verheugd dat Van Moer Logistics fors investeert en zo wereldwijd pioniert. Ook nu weer staat ons land op de logistieke wereldkaart.”

De komende drie jaar worden de heftrucks van Van Moer Logistics gradueel uitgerust met Internet of Things (IoT) technologie om de productiviteit, veiligheid en kwaliteit op de werkvloer te optimaliseren. Er wordt niet alleen gezorgd voor een veiligere werkomgeving, er wordt ook geïnvesteerd in opleiding on the job. De oplossingen van Rombit analyseren rijgedrag en coachen de bestuurder om veiliger te werken. Daarnaast krijgen bestuurder en voetganger actief een waarschuwing als een heftruck te dichtbij komt.

Jo Van Moer, Founder & CEO Van Moer Logistics: “We zijn overtuigd van het positieve effect dat deze technologie zal uitdragen op onze operaties. Het is een efficiënte manier om de veiligheid op de werkvloer te garanderen en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers aan te moedigen.”

Monitoring en coaching

Concreet wordt het anker van Rombit op de heftruck aangebracht. Het anker registreert zowel de parameters van het voertuig als ook gevaarlijk en opvallend rijgedrag. Deze gegevens worden simultaan doorgestuurd naar de DriverBox en het platform. De DriverBox helpt de bestuurder door onmiddellijk een klein signaal te geven op de heftruck zelf. Op maandelijkse basis zal een coach samen met de bestuurder de gegevens overlopen en waar nodig begeleiding voorzien.

Veilig rijden is duurzaam rijden

Daarnaast worden de parameters van het voertuig gebruikt om het onderhoudsniveau van het voertuig te monitoren. Het aanpassen van de rijstijl zorgt ook voor economische voordelen. Een geoptimaliseerde rijstijl leidt tot minder onderhoud en een energiebesparing van wel 25%.

Aanrijpreventie

De coaching van chauffeurs gaat hand in hand met het vermijden van aanrijdingen. De Rombit wearable communiceert via ultra-wideband technologie met een anker op de truck. Wanneer een bepaalde afstand niet gerespecteerd wordt, luidt er een alarm op beide toestellen. Op die manier kan er op tijd een notificatie worden gestuurd zowel de naar voetganger als de bestuurder en wordt een mogelijk ongeval vermeden.

V.l.n.r.Jo Van Moer, Founder & CEO, Van Moer Logistics, Evert Bulcke, COO & Head of Products, Rombit, Samir en Nabil Azarkan El Kaddouri, Warehouse Operators, Van Moer Logistics, Steven Pauwels, COO, Van Moer Logistics, Jorik Rombouts, Founder , Rombit

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This