Van Moer Logistics breidt dienstverlening in Haven van Brussel uit door overname Rhenus Terminal Brussels

Verschenen: 27 oktober 2022

Acquisitie

Van Moer Logistics heeft de overname van Rhenus Terminal Brussels NV (“RTB”) afgerond.

RTB beschikt over een oppervlakte van ca. 21.000 m2, een kade van 250 meter met spooraansluiting en is gelegen naast de reeds bestaande inland terminal van de logistieke groep Trimodal Terminal Brussels (“TTB”).

Naast de terminal activiteiten wordt ook de in-house expeditie van Rhenus Logistics overgenomen, zij zullen naadloos aansluiten bij de expeditieafdeling van Van Moer Logistics.

In 2021 behaalde de terminal een volume van 650.000 ton overslag en een omzet van ca. 3 miljoen EUR.

Synergieën Trimodal Terminal Brussels

Doordat RTB en TTB, dat ook deel uitmaakt van Van Moer Logistics, aan elkaar grenzen, ontstaan er nieuwe synergieën en opportuniteiten voor de klanten van Van Moer Logistics. De twee terminals zullen nauw samenwerken en een toegevoegde waarde kunnen bieden voor de flows die momenteel en in de toekomst behandeld (zullen) worden.

Intermodale strategie

De overname kadert in de intermodale strategie van Van Moer Logistics, dat volop inzet op de binnenvaart en sinds 2011 verschillende terminals en kaaien heeft overgenomen en ontwikkeld.

Van Moer Logistics baat als mede-eigenaar de Antwerpse ATO terminal uit en is op de as Antwerpen – Grobbendonk eigenaar van de Dennie Lockefeer Container Terminal. Op de as Antwerpen – Leuven beheert Van Moer Logistics de terminal in Wilsele en op de as Antwerpen-Brussel de kades van Blue Gate Antwerp, Bornem, Vilvoorde, de TTB terminal en nu dus ook RTB.

Met 9 binnenvaartschepen en 5 duwbakken ontzorgt Van Moer Logistics zijn partners van hun logistieke uitdagingen door een geïntegreerde intermodale logistiek aan te bieden.

Toekomst

Van Moer Logistics zet met deze nieuwe overname zijn groeiambities in de verf. De logistieke dienstverlener wil blijven bijdragen aan de realisatie van de modal shift en een duurzame logistiek. In Brussel ziet het bedrijf mogelijkheden van o.a. watergebonden stadsdistributie, waarmee het in Antwerpen reeds ervaring heeft. Van Moer Logistics zal mee zijn schouders zetten onder de verdere duurzame ontwikkeling van het Brusselse havengebied en het creëren van werkgelegenheid. Tot slot kan de overname van RTB een springplank zijn om in de toekomst goederenstromen van en naar Wallonië te ontwikkelen.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This