VDL Bus & Coach introduceert nieuwe lengtevariant VDL Citea LLE Electric

Verschenen: 13 februari 2019

VDL Bus & Coach breidt het Citea Electric productgamma uit met de Light Low Entry lengtevariant van 11,5 meter. Inmiddels rijdt de Citea LLE-99 Electric met een lengte van 9,9 meter meer dan 2 jaar succesvol in diverse operaties. Met de introductie van de 11,5 meter lengtevariant biedt VDL operators de mogelijkheid om grotere aantallen passagiers elektrisch te vervoeren in regionale gebieden. De Citea LLE-115 Electric kan uitgerust worden met diverse laadmogelijkheden, deurconfiguraties en flexibele interieuroplossingen.

De uitbreiding van de VDL Citea Electric range met de 11,5 meter Light Low Entry Electric is een logische stap in het verder verduurzamen van het openbaar vervoer in regionale gebieden. De Citea LLE-115 Electric heeft een hogere passagierscapaciteit met een maximale zitplaatsindeling van 35+4+1. De nieuwe lengtevariant wordt standaard uitgevoerd met het batterijpakket van 180 kWh. Hiermee kan een actieradius van 100-150 kilometer gerealiseerd worden zonder tussentijds bijladen. Dankzij de hoge kwaliteit batterijen en slimme laadoplossingen is het mogelijk om met tussentijds bijladen een actieradius tot 500 kilometer per dag te realiseren. Naast de standaard aanwezige CCS stekker kan met de toepassing van een pantograaf tot 270 kW snel geladen worden.

De 11,5 meter lengtevariant van de Citea Light Low Entry Electric is een mooie toevoeging aan het elektrische productgamma van VDL. Het elektrische productgamma bestaat uit 3 modellen, namelijk de Low Floor (Articulated), Low Entry en Light Low Entry. De lengtes variëren van 9,9 meter tot 18,7 meter. Dit geeft de operator een hoge mate van flexibiliteit en de mogelijkheid om perfect aan te sluiten op de inzetbehoeften en operationele voorkeuren.

Meer nieuws

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

Opdracht voor levering van 1.500 elektrische en dieseltrucks Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This