Veelzijdige Intouro: nieuwste aanwinst voor Keolis Belgium

Verschenen: 27 oktober 2022

Keolis, vaste partner van Daimler

Deze zomer nam Keolis de eerste vier Mercedes Intouro K in ontvangst. De Mercedes-Benz bussen zullen ingezet worden voor schoolvervoer in Brussel en het kleinere toerisme. De autocars met gloednieuwe technologieën zorgen voor extra veiligheid op de weg, vooral van de kwetsbare verkeersdeelnemers in stedelijke gebieden. Jurgen Spinnoy, Corporate Maintenance Manager bij Keolis Belgium: “De nieuwe bussen zijn ter vervanging van oude voertuigen. We vinden het belangrijk om continu te investeren in veiligheid, want dat is voor ons als personenvervoerder prioriteit. Daarvoor kunnen we gelukkig altijd bij Daimler terecht,” klinkt het.

Perfect wendbaar in de stad

“De Intouro is perfect wendbaar door zijn korte draaicirkel en spiegels die niet ver uitsteken,” legt Peter de Brandt, Sales Manager bij Daimler Buses uit. “ Daarom zijn ze ideaal voor stads- en schoolvervoer. Om de veiligheid in het oog te houden, worden onze chauffeurs geholpen door een aantal assistentiesystemen. Zo zijn onze Intouro’s uitgerust met Sideguard Assist dit systeem ondersteunt de chauffeur in mogelijke dodehoeksituaties. Wanneer een botsing dreigt met voorliggers of andere kwetsbare weggebruikers, ondersteunt Active Brake Assist 5 (ABA 5) de chauffeur. Naast waarschuwen visueel en akoestisch zal het systeem de bus afremmen of tot noodstop initiëren.”

Extra aandacht voor onze chauffeursKeolis heeft niet alleen aan de andere weggebruikers gedacht, maar ook aan haar chauffeurs. “Het is belangrijk dat we onze chauffeurs centraal stellen bij de aankoop van nieuwe voertuigen, want comfort en gebruiksgemak maken een groot verschil bij het vervoeren van personen,” zegt Brend Van Ransbeeck, communicatieverantwoordelijke van Keolis Belgium. “Zo is de klimatisering of airco individueel door de bestuurder in te stellen, dus los van de passagiersruimte. Dat klinkt als iets banaals, maar het zorgt voor een aangename sfeer achter het stuur. Bovendien zorgt de vernieuwde automatische versnellingsbak ZF Ecolife 2 met zijn soepele overbrenging voor extra comfort voor de chauffeur en haar passagiers, en is het bovendien nog duurzaam ook, omdat er niet meer geschakeld hoeft te worden.”

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This