Vervoer Daemen gaat resoluut voor duurzaam transport!

Verschenen: 3 december 2020

Vervoer Daemen uit Weelde breidt vloot opnieuw uit met LNG-trekkers van IVECO.

Vervoer Daemen uit Weelde bij Turnhout breidt zijn vloot uit met 4 nieuwe IVECO S-WAY LNG trekkers waarvan de eerste 2 reeds zijn geleverd. “We blijven hiermee volop inzetten op de vergroening van onze vloot”, aldus Ruud Daemen, zaakvoerder van Vervoer Daemen.

Vervoer Daemen begon in 1980 met het transport van consumptie-eieren. In 2006 kwam zoon Ruud mee in de organisatie. Langzaamaan begon het bedrijf te groeien en begon het zich ook te specialiseren in mesttransport. Intussen doen ze, naast deze twee sectoren, ook nog stukgoedtransport op lange afstanden voor specifieke klanten.

“In België zijn we quasi de enige echte transporteur die consumptie-eieren vervoert. Ook het mesttransport is niet alledaags. Flexibiliteit en klantgerichtheid is daarom zeer belangrijk. Dergelijk transport organiseren vergt het nodige meedenken met de klant om tot een optimale oplossing te komen”, vertelt Ruud Daemen.

Vervoer Daemen werkt met twintig Belgische chauffeurs. In hun vloot zitten 19 voertuigen, waarvan er binnenkort 6 op LNG. “Het is belangrijk voor het voortbestaan van onze sector dat we actief werken op een aantal milieu-aspecten. Zo zijn we actief bezig met het vergroenen van onze vloot. Momenteel bestaat onze vloot volledig uit Euro 6 voertuigen aangevuld met LNG-trekkers. De combinatie van Euro 6 en LNG-voertuigen zorgt voor een significante CO2-reductie van onze vloot. In de toekomst kunnen we deze nog verder laten dalen door het gebruik van Biobrandstoffen waarbij met Bio LNG de CO2-uitstoot bijna tot nul herleid zal zijn.

De klanten van Vervoer Daemen juichen deze keuze alvast toe, en zien het ook voor hen als een belangrijk aspect voor het verkleinen van hun ecologische voetafdruk”. De keuze viel op de nieuwe IVECO S-WAY 460 pk LNG. Omwille van de grote actieradius van 1.600 km zullen we hem vooral inzetten op middellange tot lange afstanden, overal in de Benelux en Duitsland. Daarom kozen we ook voor een rijkelijke uitrusting, met o.a. standairco en standchauffage, adaptive cruise control, …. Voor onze chauffeurs is deze cabine de hele week hun thuis, dus is het belangrijk dat ze er het nodige comfort hebben”, besluit Ruud.

Meer nieuws

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Het Kempisch Trainingscentre, reeds lange tijd de onbetwiste autoriteit in veiligheidstrainingen voor professionele chauffeurs, maakt vanaf vandaag, dinsdag 19 september, een doorstart als Aktoo Safety Academy. “Dit opent de deur naar een gevarieerder aanbod van...

Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

World Cleanup Day is een jaarlijks initiatief waarbij miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties in 191 landen het globale afvalprobleem aanpakken en samen de wereld een stukje ‘schoner’ maken. In Wilrijk bleef het bovendien niet bij één enkele dag: zowel op...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This