Vervoer Verhaegen rijdt efficiënter met DAF

Verschenen: 4 juni 2019

Om op een duurzame, efficiënte en kostenvriendelijke manier tegemoet te komen aan de wensen van de klant, heeft Vervoer Verhaegen (Lier) een atypische DAF-distributiewagen gekocht: een DAF CF410 FAQ met vier assen en een netto laadvermogen van 18 ton.

Zaakvoerster Ilse Daems: “Vervoer Verhaegen is al jaren huistransporteur van Emrol, producent van industriële batterijen, laders en toebehoren. Voor één bepaalde zware zending moesten wij  met onze klassieke distributiewagen twee keer het traject afleggen. Nefast voor het milieu, weinig efficiënt en een bijkomende kost voor de klant. Om dit op te lossen, besloten we deze DAF CF FAQ (8×2) met een gestuurde voorloop- en naloopas aan te kopen bij DAF concessiehouder Garage Peeters uit Herentals.”

Deze 32-tonner 4-asser met een wielbasis van 5,6 meter en een plywood laadbak van 8,7 meter is dus uitermate geschikt voor de leveringen bij klanten die niet over een uitrusting beschikken om een oplegger te lossen. De distributiewagen is een kleiner maar toch uiterst wendbaar type, maar met een groter laadvermogen.

Vervoer Verhaegen beschikt over een wagenpark van 40 à 45 trucks waarvan de helft DAF. Eind vorig jaar kocht Vervoer Verhaegen 2 CF FA-vrachtwagens om twee oudere eenheden te vervangen.

Ilse Daems: “Een bijkomende reden om voor DAF te kiezen, is de aanwezigheid van Garage Peeters hier vlakbij. Zij bieden ons een zeer goede dienstverlening na verkoop, wat toch ook heel belangrijk is.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This