Vijf nieuwe IVECO Stralis NP 6×2 voor Gé Simons

Verschenen: 1 juli 2020

Gé Simons Internationaal Transport BV zette onlangs haar eerste stappen in de vergroening van haar vloot via alternatieve brandstoffen. Door de aanschaf van vijf IVECO Stralis NP 6×2 trekkers geeft Gé Simons verdere invulling aan deze visie. Jean-Pierre Wander vertelt als General Manager hierover: “We hebben als doel gesteld om in 2025 met minimaal 30% van onze trekkers op duurzamere brandstof dan diesel te rijden. Hier werken we zorgvuldig naar toe.”

De nieuwe IVECO Stralis NP LNG-trucks worden ingezet voor een bestaande opdrachtgever, die in samenspraak met haar leveranciers een trailer heeft ontwikkeld die geschikt is om luchtgassen te transporteren tot wel 48 MT terreingewicht in Wallonië. De IVECO-trucks van Gé Simons zijn op basis van deze specifieke trailers en de eisen van de Belgische autoriteiten ontwikkeld. Joep van Aar vult als Directeur Key Accounts bij IVECO NLS, hierop aan: “We zijn trots dat we weer vijf nieuwe IVECO’s, met een maximaal haalbare actieradius van ongeveer 700 kilometer, bij Gé Simons Internationaal Transport hebben geleverd.”

Gezamenlijk de uitstoot van CO2 reduceren

Gé Simons Internationaal Transport B.V. en haar opdrachtgever hebben allebei de duurzaamheidsgedachte hoog in het vaandel staan. Zij hebben immers net als het transportbedrijf uit Hilvarenbeek het doel uitgesproken om de carbon footprint verlagen. Door het gebruik van vloeibaar aardgas als aandrijftechniek kunnen ze gezamenlijk de uitstoot van CO2 reduceren. IVECO NLS, Gardner-Denver en Gé Simons zijn trots op hun nieuwe concept. Door de aanschaf van nieuwe trailers is de opdrachtgever in staat om de CO2 uitstoot te verminderen met maar liefst 450 ton per jaar en moeten er in totaal 320.000 kilometer minder gereden worden door de hoge payload. De CO2 uitstoot zal verder afnemen, doordat de chauffeurs van Gé Simons gaan rijden in trucks die gebruik maken van LNG als brandstof.

Compressor sluit naadloos aan op IVECO LNG-motor

Op basis van de goede ervaringen met de op haar LNG-trucks gemonteerde bulkcompressoren heeft Gé Simons Internationaal Transport BV gekozen voor Gardner-Denver om de 55 kVa generator-set te leveren. Deze is gemonteerd op de vijf stuks IVECO Stralis NP. De generatoren zijn naast de bekende compressoren en blowers, een specialiteit van het bedrijf uit Woerden. Door de goede samenwerking tussen de verschillende partijen waren vooraf alle details bekend en kon de vrije ruimte achter de cabine berekend worden. Hier heeft Gardner-Denver een installatie voor ontworpen en gebouwd die naadloos aansluit op de LNG-motor van IVECO en aan alle eisen voldoet. Er is specifieke gekozen voor hydraulisch aangedreven generatoren met montage op een frame achter de cabine. Zo blijft er maximale ruimte voor de LNG tanks. Door de toevoeging van een display, waarop de chauffeur eenvoudig de gegevens van de generator kan aflezen, is het gebruiksgemak en bedrijfszekerheid enorm toegenomen.

Gé Simons Internationaal Transport

Gé Simons Internationaal Transport B.V. is een familiebedrijf dat is opgericht in 1964. Het heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gerenommeerde logistieke dienstverlener met specialisaties in het bulktransport, gastransport en warehousing. Naast wegtransport maakt het Hilvarenbeeks transportbedrijf reeds decennia lang gebruik van intermodaal transport voor het vervoer op lange afstand. Jean-Pierre: “We wensen onze chauffeurs veel rijplezier en veilige kilometers toe.”

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This